Kippen moeten weg uit buurttuin Kempenaar

door Arco van der Lee

BARENDRECHT – Een discussie in de gemeenteraad heeft dinsdag niet tot een oplossing geleid voor de buurttuin aan de Kempenaar. Wethouder Cees Schaap houdt vol dat de kippen weg moeten wegens overlast. Ze kunnen tijdelijk of definitief naar De Kleine Duiker. Hij geeft daarmee gehoor aan een verzoek van woningbouwvereniging Patrimonium. De 15 raadsleden van de coalitie steunen de wethouder.

Gemeenteraadslid Els Schaap (EVB) diende een motie met het verzoek aan de wethouder om alsnog het gesprek aan te gaan met alle betrokkenen. Ook Gerdien de Lange (CDA) deed die oproep.

Volgens de wethouder gaat het om een conflict tussen ‘lusthebbers en lasthebbers'. De eerste groep zou bestaan uit gezinnen uit de wijk die de kippen leuk vinden. De tweede groep zou bestaan uit mensen die naast de tuin wonen en overlast ervaren. "Op die plek en in die vorm is geen plek voor de kippen”, aldus de wethouder. Hij zou weer willen praten, nadat de kippen naar De Kleine Duiker zijn verplaatst. Volgens Jacintha Floor (VVD) kunnen de kippen gaan ‘logeren'. Misschien is er dan kans voor buurtbemiddeling.

Er spelen in de buurt nog meer problemen. En die zijn wellicht groter dan het ‘kippenprobleem’. Wethouder Schaap had het over ‘zaken waar ik in de openbaarheid niet over kan praten, maar die wel relevant zijn’. Wat de wethouder en Patrimonium doen aan die problemen, kwam niet aan de orde. In de buurt is onder meer sprake van drugshandel.

Vervolg op pagina 3.