(foto: Cees Bakker)
(foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrecht pakt punt bij koploper Sportlust'46

BARENDRECHT - BVV Barendrecht was zaterdag opnieuw dicht bij de eerste zege van het seizoen. De rood-witten stonden bij koploper Sportlust'46 met 2-1 voor, maar zagen de ploeg uit Woerden in de slotfase alsnog langszij komen.
Sportlust-Barendrecht was het duel tussen de koploper en de hekkensluiter. Na een kwartier kreeg Sportlust een makkelijk gegeven strafschop, die werd benut, 1-0.
Langzaam kreeg Barendrecht weer controle over de wedstrijd. Binnen het half uur stond het duel op zijn kop. Eerst poeierde Joey Jongman vanaf een meter of twintig hard raak, 1-1. Barendrecht had snel weer succes. Een combinatie door het midden kwam bij Marouane Bakour, die op (of over?) het randje van buitenspel door mocht gaan en de 1-2 binnen schoot. Een ongekende weelde voor Barendrecht, maar dik verdiend.
Het kwartiertje rust duurde veel langer dan gepland. De grensrechter was na een botsing met Tim Eekman geblesseerd geraakt. De zoektocht naar een vervanger duurde even. Met de nieuwe grens aan boord werd drie kwartier later voor de tweede helft afgetrapt.
Tien minuten voor tijd gebeurde waar Barendrecht voor vreesde. Een schot van Thomas Heideman van ver zeilde over doelman Verkerk tegen de lat en via diens rug over de lijn tegen de touwen, 2-2. Niels Vorthoren was dicht bij succes, maar stuitte op de keeper.