Modelvliegen in Sportcafé

BARENDRECHT – Jos Vis ontvangt vanavond, donderdag 23 september van 19 tot 20 uur, in zijn programma Sportcafé op Exxact Barendrecht: Rob Westland van de Modelvliegclub Europoort uit Barendrecht.
De vereniging werd opgericht op 1 januari 1965. Modelvliegen is een geweldige sport en de Modelvliegclub Europoort is een gezellige vereniging, waarin de leden ui Barendrecht en verre omgeving elkaar met raad en daad bijstaan bij het bouwen van een (zweef) vliegtuig, helikopter of drone en bij het leren van vliegen. Het vliegveld van de vereniging is boven op een heuvel aan de rand van het recreatiegebied Vredepolder aan de Oude Maas. Het vliegveld heet daarom ‘de Bult’. Kortom een kennismaking met een sport die bij velen (nog)onbekend is.


Schaakles voor volwassenen

BARENDRECHT - Schaakverenging Barendrecht geeft voor het eerst schaaklessen voor volwassenen. Tot nu toe werd alleen nog maar door de jeugd gelest maar op maandag van 19.30 tot 20.30 uur zal daar verandering in komen.
De lessen zijn op beginnend tot gemiddeld niveau en worden gegeven door een van de schaak docenten in ’t Trefpunt. De avond wordt begonnen met ongeveer een uurtje les. Gevolgd door de mogelijkheid om vrij te schaken tegen andere spelers. Natuurlijk wordt er ook naar jeugd gezocht die (beter) willen leren schaken en partijen willen spelen.
Wie een keertje mee wil doen, kan een bericht sturen via Facebook of e-mail naar schaaklessen.barendrecht@gmail.com.


ZPB verkoopt loten

BARENDRECHT - Zwem- en waterpolovereniging ZPB gaat tijdens de Grote Clubactie loten verkopen voor het 90 jarig jubileumfeest in 2022. Van ieder verkocht lot gaat 80 procent naar de club. Een lot kost 3 euro, waarvan dus 2,40 euro per lot direct naar de kas van ZPB gaat. Vorig jaar lukte het ZPB om bijna 1.500 euro op te halen.