Open Huis in ’t Plein

BARENDRECHT - Na een grote verbouwing opent ’t Plein aan het Middeldijkerplein officieel zijn deuren op 25 september. Het gebouw is omgebouwd van bibliotheek tot een gezamenlijke locatie. Hier hebben naast de Bibliotheek AanZet nu ook de Wijkteams en de Veiligheidspost hun thuis gevonden. Met dit Open Huis kan iedereen een kijkje komen nemen in ’t Plein én achter de schermen.
Vanwege de coronamaatregelen is er een kleinschalig maar feestelijk opening door burgemeester Jan van Belzen. Na de opening krijgt hij samen met wethouder Tanja de Jonge en directeur van de bibliotheek Ankie Kesseler een rondleiding. Na het officiële gedeelte kunnen andere belangstellenden zich aanmelden voor een rondleiding of het gebouw op eigen houtje ontdekken.
’t Plein wordt om 13 uur officieel geopend, waarna het programma tot 16 uur duurt.

Ontwikkeling Zuidpolder kan verder

BARENDRECHT - Het laatste deel van de Zuidpolder kan opnieuw worden ingericht. Het wordt grotendeels bestemd voor natuur- en recreatie.
De ontwikkeling van de polder ligt stil, omdat de gemeente geen geld heeft om de laatste agrariërs uit te kopen. Het bedrijf GKB is met een voorstel gekomen om aan de rand van de Zuidpolder te bouwen. Dat zou moeten gebeuren bij de bestaande bebouwing aan de Achterzeedijk. Met de opbrengst kunnen de grondeigenaren worden uitgekocht.
Dinsdag stemde de gemeenteraad unaniem in met het voorstel. Ook EVB, dat eerst nog aarzelde. "Dit is in het algemeen belang van Barendrecht”, zei EVB-raadslid Kevin van Bommel. Hij vroeg wel om de woningen toe te wijzen aan Barendrechters, zodat er doorstroming ontstaat op de Barendrechtse woningmarkt.