Geld voor aanpassing aan veranderend klimaat

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht trekt 2,5 miljoen euro uit de Enecogelden uit om het dorp aan te passen aan het veranderende klimaat. De gemeenteraad stemde daar dinsdag unaniem mee in.

Met dit geld kunnen extra bomen worden geplant. In de Oude Dorpskern worden samen met de bewonersverenigingen een plan gemaakt dat past bij het monumentale karakter van de buurt.
In de Oranjewijk wordt de wateroverlast aangepakt. Daar moet eerst een onderzoek plaatsvinden naar de oorzaak.
Rond het Havenhoofd wordt een project gestart om het plein tegen de ‘warmtestress’. Bij het maken van plannen moet rekening gehouden worden met de beperkte draagkracht van de parkeergarage onder het plein. Wethouder Tanja de Jonge zei te verwachten dat de markt weer kan terugkeren op het Havenhoofd. Die staat nu aan de rand van het plein.
Een meerderheid van de raad drong er bij de wethouder op aan om de uitgewerkte plannen eerst aan de betrokken raadscommissie voor te leggen. Dan kunnen de bewoners daar inspreken.


Vragen over stinkende containers

BARENDRECHT -Gemeenteraadslid Leo van Gelder (CDA) vraagt bij het college aandacht voor de ‘de enorme stank walm in de directe omgeving' van ondergrondse vuilcontainers. Van Gelder veronderstelt dat de stank wordt veroorzaakt door de methode van schoonmaken.