Deelnemers aan de Vlasrace.
Deelnemers aan de Vlasrace. Foto:

Vlasrace op de Waal

BARENDRECHT - Roeivereniging Barendrecht kan op een zeer geslaagd club evenement terugkijken, de Vlasrace: de jaarlijkse onderlinge roeiwedstrijd.

Op zaterdag 17 september streden op de Waal in perfect roeiweer bijna twintig roeiteams die in twee ‘heats’ waren ingedeeld om de medailles. De teams waren in verschillende klassen en boottypes verdeeld.
De tijden werden achteraf gecorrigeerd naar ‘handicap’ van boottype en leeftijden van de deelnemers waardoor de jongere leden een ‘slagje’ moesten bijzetten om de senioren te kunnen inhalen.

 Ieder deelnemend team verzon een eigen naam. Zo waren daar teams met ludieke namen als Hard Achteruit, de Waaltje Warriors, de Tobbers etc.” Onschuldige namen die passen bij het roeiplezier dat we als vereniging voorop stellen. Maar laat u zich niet misleiden, als het op de snelste tijd aankomt komt het wedstrijdkarakter boven! Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers werd de Vlasrace een zeer geslaagde dag”, aldus Bart Mes. Hij is bestuurslid van de vereniging.

Informatie
Roeivereniging Barendrecht telt 240 leden en heeft een moderne vloot van 46 roeiboten.
Belangstellenden zijn welkom bij de vereniging aan de Noldijk. Het clubhuis ligt aan de watersporthaven. Kijk voor meer informatie op de website van de vereniging:

roeiverenigingbarendrecht.nl