Ondergrondse papiercontainers gaan dicht

BARENDRECHT – Het berust op een misverstand dat bewoners van laagbouw gebruik kunnen blijven maken van ondergrondse papiercontainers bij hoogbouw. Dat zei wethouder Cees Schaap dinsdag in antwoord op vragen van raadslid Dirk Vermaat (EVB).
Tijdens de raadsvergadering van dinsdag legde Vermaat de wethouder elf vragen voor over het afsluiten van de containers. Aanleiding is de onrust onder bewoners die nu toch een blauwe minicontainer moeten aanschaffen, omdat de papiercontainer van hoogbouw in de buurt vanaf 1 november alleen met een pasje te gebruiken is. Andere containers worden weggehaald.
Volgens wethouder Schaap functioneert de afvalinzameling ‘veelal naar tevredenheid’. Dat er nu containers worden afgesloten is ‘een logisch gevolg van het beleid’. Naar aanleiding van de brief die over de containers is verstuurd, zijn inmiddels 1692 minicontainers aangevraagd (1260 voor papier en 432 voor GFT). Schaap stelde dat er inmiddels 1 miljoen euro is bespaard ten opzichte van het oude afvalbeleid.
Een motie van EVB om de papiercontainers open te houden kreeg alleen de steun van de 14 EVB-raadsleden. De 15 raadsleden van de coalitie stemden tegen. “De emoties van mensen kennen we. Maar het besparen van grondstoffen is voor ons van groter belang”, motiveerde Arie Kooyman (GL).
Lennart van der Linden (EVB) vroeg de wethouder om de containers pas weg te halen na de verkiezingen van maart 2022. Als de kiezer voor een ander beleid kiest, dan levert het extra kosten op als de containers weer moeten worden teruggeplaatst. Wethouder Schaap beloofde daar schriftelijk op te reageren.


Pubquizzen bij de Beren 

BARENDRECHT - Het team van IQuizzen verzorgt op vrijdag 1 oktober de eerste Pubquiz bij De Beren Barendrecht. Bij de Pubquiz gaan teams van maximaal 6 personen de strijd met elkaar aan. Wil je mee quizzen? Stuur dan een mail met een teamnaam naar barendrechtrestaurant@beren.nl. Aanvang 20 uur, deelname 5 euro per persoon.