Fat Harry & the Fuzzy Licks.
Fat Harry & the Fuzzy Licks. Foto:

Fat Harry komt naar L’Esprit

BARENDRECHT – Bluesliefhebbers kunnen zondag 26 september terecht op het podium van L’Esprit. Sinds kort houdt deze bluessocieteit concerten in het gebouw van De Beuk aan de 1e Barendrechtseweg.
Zondagmiddag 26 september is er Live Blues. Vanaf 15 uur speelt Fat Harry & the Fuzzy Licks een mix van eigentijdse blues. Zaal open vanaf 14 uur. Entree: 10 euro. Voor reserveringen: jan.lesprit@upcmail.

De Beuk viert feest op 
zaterdag 2 oktober

BARENDRECHT - In plaats van twee afzonderlijke evenementen op 25 september en 2 oktober wordt het 50-jarige bestaan van Sociëteit en Poppodium De Beuk gevierd op 1 dag en dat is zaterdag 2 oktober. Om 14 uur gaat de deur open en zijn leden en oud-leden welkom om het jubileum mee te maken.
De hele dag worden door verschillende DJ’s liedjes gedraaid uit de afgelopen 5 decennia. Wethouder Tanja de Jonge houdt een toespraak. Ook wordt het “Beuk 50”-bord gepresenteerd, waarop 50 namen van donateurs staan die ieder €50,- hebben geschonken aan De Beuk. In ruil daarvoor staat hun naam naast het Beuk-logo op een metalen bord gegraveerd dat voor altijd in De Beuk zal hangen.
Rond etenstijd wordt de barbecue aangestoken. Er wordt verschillende merchandise verkocht ter ere van “De Beuk 50 Jaar.” ’s Avonds zal er bij voldoende animo gelegenheid zijn om samen te jammen op het podium. Om zicht te krijgen is het wenselijk voor bezoekers van deze feestdag om zich van tevoren aan te melden via info@debeuk50jaar.nl.

Op 25 september wordt er in De Beuk een bierproeverij gehouden.
www.debeuk50jaar.nl 

Sébastienne te gast
 in Podium Vis

BARENDRECHT – De uitzending van Podium Vis, dinsdag 28 september van 20 tot 22 uur op Exxact Barendrecht, staat in het teken van Boulevard en muziek.
Tussen 20 en 21 uur: Exxact Boulevard. Eén keer per maand neemt Jos Vis samen met zijn dochters Saskia Kloppenburg en Renée de Ruiter, de (achterliggende) maand door.
Tussen 21 en 22 uur heeft Jos een muzikale ontmoeting met Singer-Vocal coach-Songwriter Sébastienne uit Barendrecht. Sébastienne was 6 jaar toen ze al zong bij de Kids Bizz van Monica Millar. Was 11 jaar toen ze lid was van een Engelstalige toneelgroep en studeerde in 2020 af als muzikant-producer. Inmiddels heeft de succesvolle Sébastienne veel optredens achter de rug en heeft ze gewerkt aan een nieuwe single met videoclip. Deze single gaat ze uiteraard zingen bij Jos.

Historische Vereniging  
weer geopend

BARENDRECHT – Nu de maatregelen rond het coronavirus steeds verder worden versoepeld, gaat ook de Historische Vereniging Barendrecht weer open voor het publiek. Het is het weer mogelijk om de vereniging op de openingstijden te bezoeken. Voorlopig is er alleen bezoek op afspraak. Hiervoor kan contact opgenomen worden met Joset Verboom ( 0180 615728). Er kan dan tijd en dag worden vastgelegd.
Openingstijden (na afspraak) :
Algemeen: dinsdag van 11 tot 15 uur.
Werkgroep Archieven en Genealogie: eerste zaterdag van de maand van 10 tot 13 uur en op dinsdag van 11 tot 15 uur.
Museum / Expositieruimte: zaterdag van 14 tot 16 uur.

Deelnemers Grote Clubactie

BARENDRECHT – Elf verenigingen uit Barendrecht verkopen loten voor de Grote Clubactie. Een lot kost 3 euro per stuk waarvan maar liefst 80% naar de club gaat.
Dit jaar doen in de volgende clubs mee:
 Dance Barendrecht, Gymnastiekvereniging Barendrecht, Korfbalvereniging Vitesse, Fietscrossclub Barendrecht, B.V.V. Barendrecht, Tennisvereniging Barendrecht, C.A.V. Energie, Barendrechtse Sportvereniging Savosa, Zwem- en Poloclub Barendrecht (ZPB), C.B.V. Binnenland, scoutingvereniging Brandaen

Leger des Heils
zoekt collectanten

BARENDRECHT – Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Barendrecht voor de jaarlijkse collecteweek van 28 november tot en met 4 december. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden
Het Leger des Heils heeft door heel Nederland zo’n honderd buurthuiskamers; bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Het overgrote deel van deze buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Het Leger des Heils organiseert daarom een landelijke collecteweek. De hulp van vrijwilligers is daarbij keihard nodig. Aanmelden kan via: www.legerdesheils.nl/word-collectevrijwilliger 

Griendpop gaat door

POORTUGAAL - De organisatie van Griendpop is hartstikke blij, het festival mag door gaan, zelfs met 100 procent van de beschikbare kaarten omdat het in de buitenlucht is. Wel dient iedere bezoeker een vaccinatie- of testbewijs te kunnen laten zien. Er zijn nog kaarten beschikbaar en er is ook nog plek voor vrijwilligers die willen helpen bij de ticketcontrole, barverkoop en de op- en afbouw. Aanmelden kan via de webiste.
Het festival start om 19 uur met de winnaar van de Grote Prijs Zuid Holland. Verder is Waylon van de partij, kunnen de bezoekers swingen op Abba Fever en uit zijn dak gaan bij Bands with Benefits.
Griendpop is voor alle leeftijden toegankelijk.

Koop tickets en vindt meer informatie via
Griendpop.nl

Voedselbank

Wie maandelijks tekort komt voor eten en drinken, kan contact opnemen met de voedselbank.
Kijk voor de voorwaarden en verdere informatie op:
voedselbankbarendrecht.nl