Papiercontainer

"Jawel dan krijg je ineens een brief dat de ondergrondse papiercontainer voor je huishouden niet meer beschikbaar zal zijn. Maar deze zouden toch open blijven is verteld op de voorlichtingsavonden, staat zelfs op video. In de brief staat ook netjes dat je nu nog binnen twee weken een GFT of Papiercontainer kunt bestellen anders gaat het geld kosten.
In de Schakel van 23 september wordt dan aangegeven dat er inmiddels 1692 papiercontainers zijn besteld. Dit betekent in mijn ogen dat minimaal 1692 gezinnen bewust hebben gekozen om papier naar een container te brengen en die moeten nu dus verplicht een papiercontainer in de tuin zetten. Hoeveel Barendrechters zullen nu afhaken met het inzamelen van papier en dit gewoon bij het restafval doen omdat ze geen papiercontainer in de tuin willen? Ik mis hier elke vorm van doordacht beleid en voor het Milieu lijkt het mij niet de juiste oplossing.

Kan iemand mij uitleggen wat milieuvriendelijker is. Een grote kunststof container in je tuin welke door een vrachtwagen een keer in de 4 weken wordt geleegd, of een ondergrondse container waar je naartoe loopt en je papier in doet. Ja hier gaat ook een vrachtwagen naartoe om deze te legen maar deze neemt dan wel in ene keer van heel wat huishoudens het papier mee. Lijkt me echt minder vervuilend.

Hoe kan het dat 15 raadsleden van de coalitie het dus normaal vinden dat er zo met burgers wordt omgegaan. Op voorlichtingsavonden is duidelijk aangegeven dat de papiercontainers open blijven en dan ineens verandert dit zonder dat daar vooraf enige melding over is gedaan naar de burgers van Barendrecht, of heb ik deze gemist?

Ik geloof ondertussen niks meer van het woord milieubeleid in Barendrecht terwijl ik echt een groot voorstander ben van scheiden aan de bron."

Rob Godee,
Barendrecht


Buurttuin

“Op de Middenbaan wordt gereden met fietsen en steps. Huurscooters worden overal neergegooid. Dat tuig moeten ze aanpakken en niet de buurttuin.
Er wordt nu een leuke buurttuin gemaakt, maar straks is het over en uit. Dat vind ik schandalig.”

Bas Hoogendoorn,
Barendrecht 


Papieren QR code

"Wilt u een QR code om aan te tonen dat u bent gevaccineerd of getest voor Corona, maar heeft u geen smartphone of DigiD? Of wilt u om andere redenen een papieren QR code? Bel dan gratis met 0800-1421 (Helpdesk Coronacheck). Houdt uw BSN en postcode bij de hand. Deze kunt u op uw telefoon intoetsen. Het is ook mogelijk om een medewerker aan de lijn te krijgen. U krijgt de papieren QR Code dan binnen enkele dagen gratis thuis gestuurd. Uw BSN vindt u bijvoorbeeld op uw rijbewijs."

WMO-raad,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.