(Foto: Marjan Visser)
(Foto: Marjan Visser) Foto:

Heerjansdam krijgt te weinig

HEERJANSDAM - Na bijna een jaar speelde Heerjansdam weer een competitiewedstrijd, op de Molenwei was Brielle te gast en de ploeg van trainer Gijs Zwaan mocht de handen dichtknijpen met de 1-1 eindstand. Omdat Heerjansdam slordig was met het afmaken van kansen en ook nog een penalty miste.

Brielle startte sterk, maar Heerjansdam kreeg de eerste kans. Na een hoekschop moest keeper Nigel Keehnen handelend optreden toen Luc Delmee hard de bal inkopte. De ploeg van trainer Jonathan Jonk kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en in de 19e minuut schoot Mathijn Valster raak, na een pass van Railey Martijn: 1-0. Ook daarna bleef de thuisclub gevaarlijk, Homan zag zijn schot geblokt worden, Gert Jan Plaizier schoot gevaarlijk voorlangs het doel en even later werd Heerjansdam een penalty onthouden door scheidsrechter Kuup toen keeper Keehnen Mike Sloof aantikte in het strafschopgebied.

Tien minuten na de rust kreeg Heerjansdam een uitgelezen kans om op 2-0 te komen. Mathijn Valster werd onderuit gelopen in het strafschopgebied en de toegekende penalty zag Delmee gestopt worden door Keehnen. Brielle voerde langzaam de druk op en Heerjansdam kreeg aanvallend de ruimte in de ‘omschakeling'. En had vier minuten na de gemiste strafschop pech toen een hard schot van Valster op de vuisten van Leehman uiteen spatten. Brielle ging daarna nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 79e minuut, toen Adam El Fazazi raak schoot: 1-1, Wat dus de eindstand was en Heerjansdam wel met een kater opzadelde.