Barendrecht vloert Ajax

BARENDRECHT - BVV Barendrecht heeft eindelijk de eerste competitie-overwinning van dit seizoen te pakken. Op de eigen Bongerd werd Ajax met 2-1 geklopt.
De ploeg van trainer Richard Elzinga kende zo een goede week, want eerder was in de grote KNVB-beker Scheveningen met 3-0 geklopt. De verdiende zege op de ploeg uit de Tweede Divisie kreeg zo een vervolg, al ging dat niet vlekkeloos.
Tien minuten na rust kwam Barendrecht op voorsprong toen een knappe combinatie tussen Romano van der Stoep en Joey Jongman werd door de laatste afgerond, 1-0.
Toen uitbreiding van de score maar uitbleef, sloegen de bezoekers toe. Tien minuten voor tijd tikte Tristan Buis de 1-1 binnen.
De klok stond al bijna op 90 minuten toen 'good old' Peter de Lange het veld in kwam. In de extra tijd schoot hij alleen voor de Ajax-keeper in de verste hoek raak, 2-1. Dolle vreugde op De Bongerd door deze niet meer verwachte meevaller.