Jubilerende wijkhoofden van KWF.
Jubilerende wijkhoofden van KWF. Foto:

Bewonersraad wil hoger bouwen

BARENDRECHT – De Bewonersraad van Patrimonium Barendrecht dringt er bij de Barendrechtse politieke partijen op aan om na de verkiezingen van volgend jaar meer te bouwen.

De Bewonersraad heeft een brief gestuurd naar alle politieke partijen in het dorp. Daarmee proberen ze invloed uit te oefenen op de verkiezingsprogramma’s. Er moeten volgens de bewoners meer locaties voor sociale woningbouw komen. Ook moet er hoger worden gebouwd.

“In bestaand Barendrecht is lang vastgehouden aan niet hoger dan vier bouwlagen. Naar onze mening is dit standpunt inmiddels verlaten, als we bezien de wijze van waarop het gemeentehuis, theater Het Kruispunt en de nieuwe bouwlocaties zijn gebouwd is dat zeker niet een uitstraling van een dorps karakter. Uitgaande van een dorps karakter zou het vooral over het gebied rondom de Watertoren moeten gaan. We kunnen ons voorstellen dat dat stuk beschermd moet blijven en het daartoe beperken.”

De complete brief is te lezen op de website van De Schakel:
deschakelbarendrecht.nl 


Wekelijks sportief wandelen

BARENDRECHT – Er is weer wekelijks sportief wandelen vanaf Waterpoort en Carnisse Veste.
Op woensdag wordt er gewandeld van 19 tot 20.30 uur. De wandelingen gaan door Carnisselande, Portland en Barendrecht zelf en zijn 7 a 8 kilometer lang. De avond wordt afgesloten met een koffie, theeof fris in Waterpoort. In het donker is een reflecterend vestje of lampje verplicht voor de eigen veiligheid.

Sportief wandelen Barendrecht (stichting SPAL) biedt middels wandelen de gelegenheid om te werken aan gezondheid en het verbeteren van de conditie.
Voor meer informatie: Anton Schering, 06 10262848, www.sportbalans.nl 


Bedankt namens KWF

“Namens het KWF willen we alle collectanten in Barendrecht bedanken voor hun enorme inzet tijdens de collecteweek, begin september; de meeste collectanten gingen op pad met een collectebord met een QR-code. Veel mensen waren hier enthousiast over maar een klein deel vond het nog lastig om een QR-code te scannen.
Een grote groep collectanten jubileerde. De meeste waren 10 en 20 jaar actief voor het KWF en werden beloond met een “pin”(de opvolger van de speld) in de vorm van het nieuwe KWF logo en een prachtige bos bloemen .
Helaas lukte het niet om deze groep op de foto te krijgen vanwege de 1,5 meter afstand. Vandaar dat we gekozen hebben voor een foto met jubilerende wijkhoofden dit jaar.

Wilt u als vrijwilliger een bijdrage leveren aan het KWF neem dan contact op met de voorzitter van het KWF in Barendrecht: Lya Euser: telefoon: 532700."

Lia Disseldorp,
Wijkhoofd KWF,
Barendrecht