Veldhuijzen aan de slag

BARENDRECHT - Govert Veldhuijzen heeft dinsdagmiddag op het Provinciehuis in Den Haag bij de Commissaris van de Koning de eed afgelegd als waarnemend burgemeester van Barendrecht. Hij gaat vrijdag 1 oktober aan de slag.

Vragen over gratis OV

BARENDRECHT – De fracties van SGP/CU en GroenLinks hebben het college vragen gesteld over de toekomst van het gratis openbaar vervoer in Barendrecht.

In Barendrecht reizen alle AOW’ers gratis met het openbaar vervoer. De hoogte van hun inkomen speelt daarbij geen rol. SGP/CU en GroenLinks vinden dat merkwaardig, omdat mensen met een laag inkomen niet gratis kunnen reizen met het openbaar vervoer.
Vooruitlopend op de behandeling van de begroting voor 2022 hebben de twee partijen een aantal vragen gesteld aan het college. Ze willen onder meer weten hoeveel mensen van de regeling gebruik maken en welke besparing het oplevert als het vrij reizen wordt beperkt tot AOW-ers met een minimum-inkomen. Tenslotte willen ze weten of het gratis openbaar vervoer kan worden ondergebracht in de regeling ‘Meedoen voor de minima’ of geregeld kan worden via de bijzondere bijstand.

Verbouwing Kleine Duiker

BARENDRECHT - De Kleine Duiker start op maandag 4 oktober met de verbouwing van het hoofdgebouw. De verbouwing start met het dak. In verband met de werkzaamheden is de horeca voorlopig open als ‘to go', dus het kopje thee of koffie kan elders op het terrein worden genuttigd.
Mogelijk wordt de speeltuin van de boerderij de eerste week van oktober gesloten in verband met de verbouwing.