Burendag aan de Rietgors.
Burendag aan de Rietgors. Foto:

Muzikale Burendag

BARENDRECHT – Op drie plaatsen in Barendrecht organiseerden statushouders zaterdag een samenkomen met de buurt op Burendag. Aan de Rietgors konden de buren ’s middags van hapjes en drankjes genieten. Daarbij werd muziek gemaakt door Nilüfer Topuz (dwarsfluit), haar man Solih Ilisu (piano) en Mustafa Tan (gitaar).

Met Van Mill door 
de Middag

BARENDRECHT - Vandaag, donderdag 30 september van 15 tot 17 uur in ‘Met Van Mill door de middag’ op Exxact Barendrecht: Arco van der Lee van De Schakel met het laatste (politieke) nieuws. Presentator Sebastiaan van Mill praat verder met Robin Groenhorst van Ambulanceteam 115 over zijn deelname aan de Roparun en René Toonen projectleider van Roparunradio over de uitzendingen vanuit Limburg en het Kruispunt op 2 en 3 oktober. 

Stichting Laxmi (1)

BARENDRECHT -  Stichting Laxmi is weer gestart met de hindilessen en Bollywood dans.
Hindi leren kan ook online. Zowel jongeren als volwassenen kunnen als beginners en gevorderden mee doen aan de (online) lessen op de zondagochtend.
Er wordt gestart met een beginnersgroep die les zal krijgen in de buurtkamer in Vrijenburg van 10 tot 12 uur.
Voor Bollywood dans is er nog plek in de groep van de kinderen. Deze les wordt op de vrijdag van 17 tot 18 uur gegeven in Waterpoort. Volwassenen die Bollywood dans willen leren, kunnen zich ook aanmelden. Bij voldoende animo zal een volwassenen groep gestart worden.
Ook wandelt Stichting Laxmi Iedere maandagavond in Barendrecht. Er is er nog plek voor beginnende en gevorderde wandelaars.

Stichting Laxmi (2)

BARENDRECHT - Stichting Laxmi biedt vrijdag 1 oktober in samenwerking met bibliotheek Aanzet een gratis workshop aan. De workshop draagt de titel ‘Dansen op de werkvloer’. Tijdens de workshop worden praktische tools aangereikt over onder meer: Wat kun je leren accepteren, zonder jezelf weg te cijferen; Hoe spreek je een ander op storend gedrag aan; Hoe draag je zelf bij aan een prettige werksfeer; Wat voor invloed hebben je opvoeding, je (culturele) achtergond op de beleving van zaken.
Usha Doekhie, topcoach van met name hoogopgeleide vrouwen zal je dan in een sessie van ongeveer twee en een half uur vertellen hoe je in goede harmonie met je omgeving en jezelf, je prettig blijft voelen op de werkvloer en daarbij zoveel mogelijk je persoonlijke doelen bereikt. De workshop begint om 19.15 uur en wordt gehouden in Bibliotheek ’t Plein, Middeldijkerplein 248. Er is plaats voor 40 deelnemers.
Op zaterdag 30 oktober is er een grootse divaliviering in theater Het Kruispunt. De kaartverkoop starten binnenkort via het theater.
Aanmelden voor de activiteiten en de workshop kan via: stichtinglaxmi@gmail.com en via 06-40724062, 06-46666986, 06-43101055.

Henriëtte Silem 
in Podium Vis

BARENDRECHT – In zijn programma Podium Vis, dinsdag 5 oktober van 20 tot 21 uur op Exxact Barendrecht, ontvangt Jos Vis kunstenares Henriëtte Silem. Ze maakt muurschilderingen binnenshuis en andere kunstopdrachten voor zowel particulieren als bedrijven. Haar specialisme is het figuratief verbeelden van dieren op een realistische manier. Op onder andere haar website www.beestenkunst.nl is haar werk te zien. Inmiddels is Henriëtte docent beeldende kunst bij Stichting Kunst Creatief Barendrecht. 

Podium Vis met 
Emy Persiani

BARENDRECHT – Jos Vis brengt vanavond, donderdag 30 september, van 19 tot 21 uur op Exxact Barendrecht een Italiaanse aflevering van ‘Podium Vis Extra’.
Live vanuit De Baerne presenteert Jos Vis een muzikale (livestream) show rondom de Italiaanse zangeres Emy Persiani. De in Rome geboren zangers woont sinds twee jaar in Nederland. Haar muziekstijlen zijn Italiaanse en internationale pop, jazz, soul, folk en blues. In de show brengt ze nummers van de drie projecten waar ze aan werkt.
Deze internationale show is niet alleen live te volgen op Exxact Barendrecht, maar zal ook te zien zijn via de livestream op live.exxaxt.nl, kanaal 36 van Ziggo en de facebookpagina’s emypersianiroma en cultuurlokaal.

Koren bij CultuurLocaal weer gestart

BARENDRECHT - Bij CultuurLocaal konden de koren lange tijd niet in De Baerne terecht om samen te zingen. Gelukkig konden ze na de zomervakantie hun repetities weer hervatten.
CultuurLocaal kent drie koren: het BaerneKoor voor 50-plussers, het VrouwenEnsemble en het kort geleden opgerichte Bohemian popkoor. Van deze koren heeft alleen het VrouwenEnsemble de afgelopen tijd op creatieve manieren contact gehouden met dirigente Mariët Kaasschieter. Door individuele sessies te houden in plaats van gezamenlijke repetities, kregen de leden toch de nodige aandacht. Het Bohemian koor en het BaerneKoor waren genoodzaakt de repetities op te schorten.
Door opzeggingen hebben de groepen plaats voor nieuwe leden. 50-plussers die van een gevarieerd licht klassiek repertoire houden kunnen op dinsdagochtend terecht bij het BaerneKoor. Vrouwen met wat zangervaring die van klassiek repertoire houden zullen zich thuis voelen bij het VrouwenEsnemble op dinsdagavond. Wie meer van popmuziek houdt kan zich aansluiten bij het Bohemian koor op donderdagavond. Daarnaast wordt er een nieuw kinderkoor opgericht, dat op donderdagmiddag zal samenkomen.
www.cultuurlocaal.nl