Jhr. Pieter Beelaerts van Blokland overleden

BARENDRECHT/HEERJANSDAM – Oud-minister jonkheer Pieter Beelaerts van Blokland is op 88-jarige leeftijd overleden. Hij werd geboren in Heerjansdam. Zijn vader was burgemeester van dat dorp en later van Barendrecht.
Beelaerts van Blokland was burgemeester van Wolphaartsdijk, Vianen Apeldoorn en Amstelveen. Van 1977 tot 1981 was hij minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Hij sloot zijn loopbaan af als Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht.
De scoutingvereniging in Barendrecht, Jhr. Beelaerts van Blokland, is genoemd naar zijn vader. Pieter Beelaerts van Blokland was zelf als tiener patrouilleleider en vaandrig bij de scouts. Op 10 februari 2001 woonde hij de opening bij van het clubhuis van de Barendrechtse scouts.


Geld voor Kinderbomenbos bij Kleine Duiker

BARENDRECHT - Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt de aanleg van een Kinderbomenbos in de Zuidpolder. Daar wordt vanaf juli 2022 door vrijwilligers en cliënten van boerderij De Kleine Duiker een Kinderbomenbos gerealiseerd, waarbij (groot)ouders een geboorteboom kunnen laten planten voor hun (klein)kind. Er is gekozen voor deze locatie omdat hier wandel- en fietspaden elkaar hier kruisen en er dus veel mensen voorbij komen. Het Cultuurfonds helpt met een bijdrage van 10.000 euro om dit bos te realiseren.