Week van de Opvoeding in Het Kruispunt

BARENDRECHT - Van 4 tot en met 10 oktober is het De Week van de Opvoeding. Deze week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis — met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals. In Het Kruispunt vindt er in het kader hiervan een themabijeenkomst plaats over de digitale wereld van je kind en een theatercollege over pubers.

Themabijeenkomst
De themabijeenkomst ‘Duik in de digitale wereld van je kind' is bedoeld voor ouders met kinderen tot 6 jaar. Kinderen groeien op in een wereld waarin beeldschermen continu aanwezig zijn. Hoe wil je dat je kind omgaat met media? Wat zijn de kansen en de risico's? Deze vragen komen allemaal aan bod tijdens de themabijeenkomst die wordt begeleid door Denise Bontje.
De themabijeenkomst is gratis toegankelijk voor inwoners van Barendrecht en vindt plaats in bibliotheek het Kruispunt op woensdagavond 6 oktober. Vanaf 19.45 uur is er een inloop en na afloop - rond 21.00 uur - is er de mogelijkheid om na te praten. Aanmelden kan via het cursusplatform van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) op https://centrumvoorjeugdengezin.nl/cursus/barendrecht-mediaopvoeding Daar staat ook meer informatie over de themabijeenkomst.

Theatercollege
Het theatercollege ‘Puber in Huis? Een Toer' door Marina van der Wal is op maandag 4 oktober, 19.30 uur. Het theatercollege is Marina's antwoord op de vraag ‘en wanneer kom je nu eindelijk eens bij ons in de buurt?' van veel ouders. De avond is gericht op ouders met kinderen in groep 7 en 8 en in het middelbaar onderwijs.
Marina van der Wal is regelmatig te horen en te zien in diverse radio- en tv-programma's en was een aantal seizoenen de vaste opvoedkundige van het programma Koffietijd. Daarnaast is zij co-auteur van diverse boeken waaronder ‘Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek'.
Als moeder van twee ‘bijna-klaar-pubers' bespreekt Marina op een humoristische manier de spagaat waarin ouders en pubers zitten. Aan de ene kant hebben (pre-)pubers ruimte en vrijheid nodig. Aan de andere kant zie je dat ze - mede door de ontwikkeling van hun brein - juist duidelijke sturing nodig hebben.
Toegang gratis, maar aanmelden verplicht:
www.hetkruispunt.nl