GroenLinks houdt bomenwandeling

BARENDRECHT – GroenLinks houdt op zaterdag 9 oktober een bomenwandeling door Barendrecht.
De gemeente Barendrecht besteedt veel aandacht aan het groen aankleden van straten en wijken. Wie een wandeling door de wijk maakt komt ongelofelijk veel bijzondere bomen tegen. Aan deze ‘straatbomen’ worden hoge eisen gesteld, maar het is evengoed een rariteiten kabinet aan bomen.
Bomen zijn niet alleen fraai maar ook zeer nuttig. Ze dempen het geluid, vangen met hun bladeren het stof uit de lucht en zoals al het groen produceren bomen zuurstof. Daarnaast koelen de bomen de hete lucht doordat ze veel vocht verdampen. Op hete dagen zoeken we graag de schaduw van een boom op.
Groen Links houdt op zaterdag 9 oktober een wandeling onder leiding van bomenexpert Aart van Dragt. De route gaat door park Buitenoord, de woonwijk Paddewei en park Nieuweland. Een wandeling van een ouder naar een jonger park. De wandeling duurt ongeveer twee en een half uur. De start is om 13.30 uur bij de ingang van park Buitenoord, Dorpsstraat-Oost tegenover huisnummer 18.
Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen. Daarom is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan bij martina.vreriks
@planet.nl .


Lichtjestocht Carnisse Grienden

BARENDRECHT - Op zaterdagavond 16 oktober organiseert de jeugdafdeling van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde? een lichtjestocht door de Carnisse Grienden voor kinderen en volwassenen (kinderen tot 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene). De tocht start, onder leiding van een gids, om 19 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Verzamelen op het parkeerterrein van de Grienden aan de Koedood (tegenover gemaal Breeman).
De wandeling start in de vroege avond?als de duisternis langzaam invalt. De deelnemers krijgen een hoofdlampje te leen van de vereniging.
De wandeling is gratis. Start 19 uur vanaf parkeerterrein Carnisse Grienden. Aanmelden via: natuurvereniging-
ijsselmonde.nl