Barendrecht wint in Friesland

BARENDRECHT - BVV Barendrecht lijkt eindelijk de smaak te pakken te hebben in de Derde Divisie. Na een stroef begin van het seizoen boekten de rood-witten zaterdag de tweede achtereenvolgende competitiezege, nu uit bij nummer twee Harkemase Boys. De nog ongeslagen Friezen werden op eigen veld knap met 4-2 geklopt. De ploeg van trainer Richard Elzinga kruipt weg daarmee uit de onderste regionen.
Barendrecht heeft nu 8 punten uit zeven duels en neemt wat afstand verder van de onderste plaatsen in de Derde Divisie.
Komende zaterdag komt Goes naar De Bongerd. De aftrap is om 14.30 uur.


Vitesse
teleurgesteld

BARENDRECHT -  Vitesse staat  na een goed begin van het seizoen weer met beide benen op het kletsnatte kunstgras.
Deze zaterdag tegen het nog puntloze Juliana zou Vitesse zich steviger aan de top nestelen, zo was toch de indruk vooraf. Bij rust was het 5-9, geen score om trots op te zijn, maar wel een redelijk comfortabele voorsprong. Na de pauze ging het echter al snel fout. Gedesillusioneerd dropen de Barendrechters af en zagen Juliana de 15-14 overwinning en dus ook de eerste punten intens vieren, en terecht.

Spirit Dames 1 aan kop

BARENDRECHT - Op zaterdag 2 oktober speelde het eerste damesteam van Volleybalvereniging Spirit thuis tegen naaste concurrent Spivo Spijkenisse. Vooraf was het verschil tussen beide teams slechts één punt in het voordeel van Spivo.
Spirit maakte direct een vliegende start en sleepte overtuigend de 1e en 2e set binnen met 25-15 en 25-13. Waar met name de talentvolle Emma Vogelaar (17 jaar) uitblonk in de aanval, viel ook het gedisciplineerde spel van de Barendrechtse volleybalsters op. Ook de 3e set (25-19) en de 4e set (25-17) werden met grote overmacht in Barendrecht gehouden, met als bijkomend voordeel de eerste plek op de ranglijst.