De directie van de Portus scholengroep.
De directie van de Portus scholengroep. Foto:

Groene Hart onderdeel van Portus Scholengroep

BARENDRECHT – Middelbare school Calvijn Groene Hart maakt sinds 1 oktober deel uit van de Portus scholengroep. Bij de groep zijn vijf scholen in Rotterdam-Zuid, Barendrecht en Ridderkerk aangesloten. Ze bieden voortgezet onderwijs op elk niveau: van vmbo-basis tot vwo (atheneum).
Portus scholengroep is voortaan de overkoepelende organisatie van het Farelcollege, Juliana, Zuidermavo, CBSplus en het Groene Hart. De scholengroep is onderdeel van de Vereniging Christelijk Voortgezet Onderwijs Rotterdam en Omgeving (CVO). Naast de clusters Accent voor praktijkonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs, Melanchton in noord, Comenius in oost en Penta in west is Portus met scholen in Rotterdam-Zuid, Barendrecht en Ridderkerk het zuidelijke cluster van het CVO. Tot CVO behoren verder ook het Zuider Gymnasium en het Marnix Gymnasium.
"Portus betekent haven en dat is precies wat de scholengroep voor haar leerlingen wil zijn: een veilige plek waar iedereen zich thuis voelt en waar docenten en leerlingen naar elkaar omkijken. Portus ziet de christelijke identiteit als een belangrijke inspiratiebron en heet uitdrukkelijk iedereen welkom”, zo maakt de nieuwe scholengroep bekend.
De scholen binnen de groep houden hun eigen schoolleiding en blijven zelf aanspreekpunt voor ouders en medewerkers.