De wethouders Cees Schaap en Tanja de Jonge op de markt.
De wethouders Cees Schaap en Tanja de Jonge op de markt. Foto:

Markt in Carnisselande terug op oude plek

BARENDRECHT - De wethouders Cees Schaap en Tanja de Jonge hebben woensdagochtend een bezoek gebracht aan de markt in Carnisselande. De afgelopen maanden waren de marktkramen opgesteld aan de rand van het plein. Dit in verband met twijfels over de draagkracht van de parkeergarage onder het plein.
Na verschillende inspecties is gebleken dat het dak van de parkeergarage veilig is. Daarom wordt de markt op vertrouwde wijze voortgezet.
Een visuele inspectie gaf eerder aanleiding om nader technisch onderzoek te verrichten. Het plein op het Havenhoofd is daarom gedurende langere tijd afgesloten. Met name de marktlieden zijn hiervan de dupe geweest. Zij moesten zich tijdens marktdagen aan de rand opstellen. Nu gebleken is dat het dak van de parkeergarage veilig is, kan de markt op de vertrouwde wijze worden voortgezet. Daar stonden de wethouders even bij stil. De terugkeer naar de oude situatie is niet alleen goed nieuws voor de marktlieden, maar ook voor de ondernemers met een vaste vestiging aan het plein, bewoners en bezoekers.
De onderzoeken naar de parkeergarage zijn verricht door in beton gespecialiseerde ingenieursbureaus. Het project van de herinrichting van het plein kan nu volgens plan worden uitgevoerd. Er worden maatregelen genomen tegen de tocht en tegen de extreme hitte in de zomer. Daarbij wordt gedacht aan het plaatsen van bomen.