Wethouder Tanja de Jonge op het podium van De Beuk. Rechts voorzitter Zoltan Ranti.
Wethouder Tanja de Jonge op het podium van De Beuk. Rechts voorzitter Zoltan Ranti. Foto:

Lovende woorden voor 50-jarige Beuk

BARENDRECHT – “Ik ben er trots op dat De Beuk stand heeft gehouden tijdens de tegenslagen van de afgelopen anderhalf jaar.” Dat zei wethouder Tanja de Jonge zaterdag tijdens het jubileumfeest van poppodium De Beuk.

Zaterdagmiddag was het al gezellig druk in het pand van De Beuk en buiten, onder de overkapping in de tuin. Want helaas liet het weer een gezellig tuinfeest niet toe. Oud-leden en ‘de jeugd van tegenwoordig’ waren er om het 50-jarig bestaan te vieren.
De Beuk startte als jongerensociëteit in de oude pastorie van de Dorpskerk. Daar stond een grote beuk in de tuin, vandaar de naam. Tegenwoordig is De Beuk gevestigd in een oude villa aan de 1e Barendrechtseweg.

“Mooi dat we in Barendrecht ons eigen poppodium hebben”, sprak wethouder Tanja de Jonge. Ze vind De Beuk vooral ‘eigenzinnig’ en niet te vergelijken met het andere jongerenwerk in Barendrecht. “De Beuk is er voor jongeren die hier een eigen plek zoeken om te ontspannen en die een hoop lol willen hebben. En jullie doen dat net even anders.”

De wethouder is er blij mee dat De Beuk met andere organisaties samenwerkt. Zo was er al overleg met Cultuur Lokaal en met Kijk op Welzijn. Sinds kort biedt De Beuk ook bluessociëteit L’Esprit onderdak.

De wethouder kreeg binnen uit handen van voorzitter Zoltan Ranti een jubileumbeker. Daarna mocht ze samen met hem buiten in de stromende regen de Beuk-vlag hijsen.

www.debeuk50jaar.nl