Een zwartkop, gezien in het Waalbos.
Een zwartkop, gezien in het Waalbos. Foto:

Vogelexcursie door het Waalbos

HEERJANSDAM – Op zondag 10 oktober houdt de Stichting Natuurbeheer Waalbos een vogelexcursie in het Waalbos. Er zal een wandeling worden gemaakt van twee uur.
Op hun tocht naar het zuiden zoeken de vogels een goede plek om een paar dagen te verblijven en zich te voeden alvorens door te reizen naar het zuiden. Zo zijn eerder diverse beflijsters gezien, maar ook een draaihals.
De excursie start om 14 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname is gratis, donatie welkom. Aanmelden via info@onswaalbos.nl 


Wereldmuziek bij Machar

BARENDRECHT - Bij de Wereldmuziekgroep van Machar is nog ruimte voor nieuwe muzikanten met enige muzikale ervaring. Tijdens de workshops onder leiding van Bart Lelivelt wordt kennisgemaakt met Wereldmuziek. De muzikanten spelen Klezmer, Balkan en Zuid-Amerikaanse muziek. Er wordt gespeeld op 9 oktober, 27 november, 18 december 2021 en 29 januari 2022 van 12.30 tot 16.30 uur in ‘t Trefpunt, Dr.Kuyperstraat 4. Deelnemers betalen 80 euro voor vier workshops. Kijk voor informatie op www.machar.nl en Facebook: Machar Dordrecht of bel Margreet de Waard (06-13271937).