Leefbaarheid Driehoek

"Onze karakteristieke en rustige wijk, de Driehoek, wordt 'overvallen' met allerlei bouwscenario´s. Eén wordt er al uitgevoerd; een appartementencomplex van 93 woningen met 3 én 4 woonlagen. Een verdubbeling! van het aantal inmiddels gesloopte woningen.

Ook zijn er plannen om het Trefpunt (de ouwe Groen van Prinstererschool) te slopen, een gebouw met karakter waar allerlei verenigingen een plek hebben. Alle authentieke panden verdwijnen langzamerhand uit ons dorp, die herinneren aan ons oude Barendrecht.
Ook het voorstel om in deze kleine rustige woonwijk een discounter te openen baart ons zorgen.

Op dit moment is er alleen bestemmingsverkeer. Tientallen jaren geleden is er bewúst voor gekozen, door ons gemeentebestuur, om een afsluiting te maken van de Dr. Kuyperstraat naar het Achterom. Dit om o.a. sluip- en vrachtverkeer (denk aan bevoorrading discounter) tegen te gaan. Deze situatie willen wij zo houden.
Kortom al deze mogelijke scenario's zouden een enorme impact kunnen krijgen op ons leefklimaat. Binnenkort vindt er een commissie- en raadsvergadering plaats, waarin als eerste van deze ontwikkelingen, de sloop van Het Trefpunt wordt besproken en de eventuele gevolgen.
Wij betreuren het dat tot nu toe niet alle bewoners van de Driehoek door de gemeente worden geïnformeerd over de plannen van het Trefpunt en roepen alle bewoners op om hun stem over dit plan te laten horen!

Wil je als gemeente karakter tonen? Sloop het Trefpunt nooit, renoveer en waardeer het Trefpunt."

Bewonerscomité De Driehoek,
Barendrecht

Naschrift van de redactie: Toen deze brief werd geschreven, was het besluit van het college over het Trefpunt (zie de voorpagina) nog niet bekend.


Groep lotgenoten

"Vorige week werd via De Schakel bekend gemaakt dat Inloophuis de Boei locatie Barendrecht definitief dicht zal blijven in het Trefpunt.
Deze week zijn we met de groep lotgenoten vanuit het Trefpunt gestart in de Buurtkamer Vrijenburg. Het was weer een warm en gezellig weerzien met elkaar.
Het is heel fijn dat Kijk op Welzijn ons de mogelijkheid heeft gegeven elkaar te kunnen ontmoeten als lotgenoten van kanker en hun naasten.
We zijn er voor elkaar met een luisterend oor, een arm om je schouder, een bakkie troost en creatief bezig zijn als je dat wilt.
Coördinator / gastvrouw is Margo Bresser . Voor meer informatie kun je vragen naar lotgenoten groep 't Anker bij Kijk op Welzijn 0180 - 691800."

Margo Bresser,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Diaconaal Fonds

BARENDRECHT - De Stichting Diaconaal Fonds voor Bijzondere Noden Barendrecht is een initiatief van de kerken. Het Fonds wil Barendrechters met een laag inkomen helpen, als zij plotseling worden geconfronteerd met een materieel of financieel probleem en de voorzieningen niet toereikend zijn.
diaconaalfondsbarendrecht.nl