Beursvloer Barendrecht

Vervolg van de voorpagina
In het eerste kwartier werden al zes matches afgesloten. De eerste was een overeenkomst tussen stichting Wens & Go en Stichting De Toekomst. Er is hulp afgesproken bij het klaverjassen. Wens & Go gaat bovendien een wens vervullen van één van de cliënten van De Toekomst.

De Kleine Duiker stelt een ruimte beschikbaar voor een vrijwilligersfeest van Hospice de Reiziger. Voor Biljartvereniging Carnisselande was er een nieuwe computer.
Maandagmorgen was al bekend geworden dat een match van vorig jaar inmiddels is uitgevoerd. Een aantal mensen van Pameijer kan werkervaring opdoen bij ikea.

Toen met een slag op de gong de ‘handel’ werd beëindigd, waren er 59 matches afgesloten. Bij elkaar hebben ze een economische waarde van 79.000 euro.
Linda Sanders, de coördinator van de Barendrechtse Uitdaging, is op donderdag 14 oktober van 20 tot 21 uur te gast in Met Gorter aan Tafel op Exxact Barendrecht.


Alzheimer Café met psycholoog

BARENDRECHT – Op 20 oktober vindt er wederom een Alzheimer Café plaats in Het Kruispunt. Aanvang 19 uur. Dit keer vertelt Céline Leeuwenstein, psycholoog, over welke invloed grote groepen hebben op mensen met dementie.
Een leerzame avond voor mensen met dementie, hun naasten, mantelzorgers of professionals over wat verschillende prikkels doen met mensen met dementie. Een bekend filmpje toont een meneer op de fiets op een druk kruipunt. Hij staat daar en weet niet meer wat hij moet doen. Auto’s rijden langs, fietsen komen voorbij en mensen roepen naar hem. Niks lijkt tot hem door te dringen. Deze meneer lijdt aan dementie, maar dat is niet aan hem zien. Waarom reageert hij zo? Waarom kunnen mensen met dementie niet goed tegen drukte en wat is drukte eigenlijk?

Al deze vragen worden tijdens het Alzheimer Café beantwoordt door psychologe Céline Leeuwenstein. Aanmelden via m.burger@kijkopwelzijn.nl of bellen naar 0180 691 800.