(Foto: MBR Fotografie R E v/d Linden)
(Foto: MBR Fotografie R E v/d Linden) Foto: MBR Fotografie R E v/d Linden

Vitesse is maatje te klein in streekderby

REGIO - Covid-19 leek ver weg, de zon scheen, het was bomvol langs het hoofdveld en Vitesse 2 had zojuist met een vreemde 12-4 overwinning RWA 2 de les gelezen. Kortom, de Bongerd was klaar voor een ouderwetse streekderby. Vitesse-RWA is altijd goed voor een mooi verhaal, meelevend publiek en twee teams die in ieder geval niet van elkaar willen verliezen.

Vitesse toonde die drive direct al in de openingsfase en nam bijna brutaal een 2-0 voorsprong. RWA leek even van slag, zeker na een mooi balletje van Luc Willemsteijn die al een paar weken uitstekend de geblesseerde Jarno Baas vervangt en de 3-1 op het bord lepelde. Maar de buren uit Albrandswaard hadden hun huiswerk wel degelijk gedaan. Ze moesten even warmdraaien, maar haalden daarna vakkundig de angels uit de Vitesse aanval. Want na de veelbelovende 3-1 was Vitesse niet bij machte door te zetten. De Barendrechters lagen feitelijk aan de ketting en het meer ervaren RWA boog de score om in een alleszeggende 3-6 voorsprong bij rust.
Na de pauze leek Vitesse zich te herpakken, want na 10 minuten had het met 5-6 weer de aansluiting gevonden. Een dure verdedigingsfout op driekwart wedstrijd bracht het gat op 4 (5-9). RWA was vooral in deze fase simpelweg een maatje te groot. Het werd uiteindelijk 7-13,een nederlaag waar weinig op viel af te dingen.