Gebruikers ’t Trefpunt naar nieuwbouw

BARENDRECHT - Het college van B&W wil het liefst alle bestaande gebruikers van ’t Trefpunt herhuisvesten in een nieuwbouwlocatie. Dit blijkt uit het collegevoorstel ‘Herhuisvesting ’t Trefpunt’ dat burgemeester en wethouders deze week hebben vastgesteld. 

Wethouder Luijendijk (Ruimtelijke Ordening): “Met nieuwbouw vullen we de behoefte aan kwaliteit van huisvesting en ruimte goed in en kunnen we ook (financieel) voldoen aan de wensen rondom inrichting, verhuiskosten en tijdelijke huisvesting. Dit scenario heeft bovendien draagvlak bij gebruikers kan relatief snel worden gerealiseerd.”

Op 13 december 2018 heeft de raad een motie aangenomen over ‘t Trefpunt met het verzoek een plan te presenteren over de herhuisvesting van de gebruikers van ‘t Trefpunt op de huidige locatie. Hierbij heeft de gemeenteraad gevraagd een aantal scenario’s uit te werken over de keuze voor renovatie of nieuwbouw met een woningbouwlaag als extra optie.

Drie scenario’s

Het college heeft drie mogelijke scenario’s op een rij gezet. Naast het voorkeursscenario om alle huidige gebruikers een plek te geven in een nieuwbouwlocatie is ook uitvoerig onderzoek gedaan naar het zogenaamde muziekscenario (nieuwbouw ’t Trefpunt als muziekgebouw en overige gebruikers in de Baerne) en het woonscenario (nieuwbouw ’t Trefpunt met KunstCreatief Barendrecht (KCB), overige gebruikers, woningbouw, Harmonievereniging Barendrecht en CultuurLocaal in de Baerne).

Vervolg op pagina 3.