Staatssecretaris Paul Blokhuis begroet Maas en Eliora, die als jongeren het gesprek bijwoonden.
Staatssecretaris Paul Blokhuis begroet Maas en Eliora, die als jongeren het gesprek bijwoonden. Foto:

Gesprek met staatssecretaris Blokhuis

BARENDRECHT – Verschillende Barendrechtse jongeren, maatschappelijke partners en wethouder Reshma Roopram (PvdA) gingen vrijdag 8 oktober in BLOK0180 in gesprek met Paul Blokhuis (CU), staatssecretaris Volksgezondheid Welzijn en Sport. De staatssecretaris was in Barendrecht op uitnodiging van wethouder Reshma Roopram..

Blokhuis: "Mooi om te zien hoe Barendrecht investeert in preventie. Dit is de transformatie die we willen in de jeugdhulpverlening: meer aandacht aan de voorkant, waardoor zwaardere zorg in een later stadium worden kan voorkomen. Jongeren laten meedoen staat voorop. De jongeren die ik sprak gaven zelf ook aan zich gezien en gehoord te voelen door de gemeente. Dat is natuurlijk een erg mooi resultaat. Vanzelfsprekend zijn er ook knelpunten, waar we samen mee aan de slag moeten. Ik neem dat als huiswerk mee naar Den Haag.”

Het preventief jeugdbeleid is Barendrecht er op gericht zo veel mogelijk problemen rond opvoeden en opgroeien te voorkomen zodat alle jeugd in Barendrecht kansrijk, gezond en veilig kan opgroeien. Vanaf 2020 is 150.000 euro beschikbaar gesteld voor partners op het gebied van jeugd om preventieve plannen in te dienen.