Rinus op stap met hond Toni.
Rinus op stap met hond Toni. Foto:

Bingo in Waterpoort

BARENDRECHT - Op vrijdag 15 oktober is er Bingo in Waterpoort. De aanvang is 13.30 uur.
Er worden zes ronden gespeeld met leuke prijsjes. Deelnemers betalen 3 euro voor een plankje voor zes rondes. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er wordt elke eerste en derde vrijdag van de maand bingo gespeeld.


Rinus en ‘fenomeen’ Toni

BARENDRECHT – “Een fenomeen”, zo noemt Rinus Kievit de Duitse herder Toni. Rinus en Toni wandelen elke dag samen door het centrum van Barendrecht.
“Toni heeft een bewogen leven achter de rug”, vertelt Rinus. “Toni heeft nog drie jaar een opleiding genoten als speurhond. Hij is inmiddels al wat jaartjes gepensioneerd en geniet van het leven.”
Omdat de bazin van Toni in een scootmobiel zit, mag Rinus de hond uitlaten. Volgens hem heeft de hond een zeer positieve uitwerking op zijn bazin. “Helaas is Toni zelf ook invalide geworden, waarschijnlijk na een aanvaring met een kat. Daardoor heeft hij nog maar één oog.”
Rinus gaat graag met Toni op stap. "Op Toni's leeftijd valt het allemaal niet mee. Gelukkig heb ik de tijd om hem uit te laten en mee te maken dat iedereen in Barendrecht Toni kent.”