Er is een Taalpunt in Het Kruispunt en in 't Plein.
Er is een Taalpunt in Het Kruispunt en in 't Plein. Foto: Ronald Hooijmeijer

Het Kruispunt heeft nu een Taalpunt

BARENDRECHT - Wethouder Peter Luijendijk heeft woensdag 6 oktober in de bibliotheek van Het Kruispunt het Taalpunt geopend. De Taalpunten zijn de centrale informatie- en adviespunten voor iedereen met vragen over het aanbod op het gebied van basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden).

Wethouder gaf aan het percentage laaggeletterden veel hoger is dan wij denken. Er is een schatting van 14 procent van de bevolking. In Barendrecht zou het dan gaan om duizenden mensen. Dat leek hem veel. Maar zelfs als het de helft zou zijn dan is het nog een grote groep mensen. Hij riep mensen op om over hun schroom heen te stappen en zich te melden, omdat het je verder helpt in de maatschappij.
Er was deze middag een cheque ter waarde van 3087,80 euro voor het Taalpunt. Het is het resterende geld van Gilde Barendrecht. Het wordt nu door Kijk op Welzijn beschikbaar gesteld aan Taalpunt Barendrecht van de bibliotheek.
Voor de opening bracht de wethouder een bezoek aan het Taalcafé. In het Taalcafé kunnen migranten elke week oefenen met het praten in het Nederlands. In september was aandacht voor het thema "Wereldgerechten van Wereldburgers”. In de taalklassen en de taalcafés in Barendrecht spraken cursisten over koken, boodschappen doen en schreven zijn hun favoriete recept.