Sportieve herfstvakantie voor jongeren

BARENDRECHT – Van 18 tot 24 oktober is het alweer herfstvakantie. De Buurtsportcoach en het Jeugd- en Jongerenwerk hebben een sportief programma voor deze dagen.
Het programma start op dinsdag 19 oktober rustig met een Game Day. Zo kun je meedoen aan de Just Dance Battle en een FIFA22 toernooi van 13 tot 16 uur. Hier zijn alle jongeren vanaf 10 jaar welkom.
Op woensdag 20 oktober is er een voetbal toernooi op het Cruyff Court van 13 tot 16 uur. Hiervoor kan je je per team van maximaal 8 aanmelden. Dit is voor jongeren uit groep 7 en 8.
Op donderdag is er een sport- en spelfestijn voor iedereen tussen de 6 en 17 jaar. Dit is van 14 tot 16 uur in Sporthal de Lagewei. Met stormbaan!
De vakantie wordt op vrijdag 22 oktober afgesloten met een zaalvoetbaltoernooi in de Bongerd. Dit is voor jongeren van 13 jaar en ouder en duurt van 19 tot 21.30 uur.

Aanmelden  kan via
www.jongerenwerk
barendrecht.nl


BAR-talk over duurzaamheid

BARENDRECHT - De komende editie van de talkshow BAR-talkvindt plaats tijdens de Duurzaamheidsweek. Op woensdag 27 oktober staan daarom ‘groene’ onderwerpen centraal. De talkshow vindt plaats in Theater het Kruispunt en is gratis bij te wonen. Aanvang 20.15 uur.
De ‘BAR-oemde gast’ is Ed Aldus. Hij weet natuurlijk alles over het weer en het klimaat. Naast zijn werk als weerman is Ed ook fotograaf.
De wethouders Marten Japenga (Ridderkerk), Marco Goedknegt (Albrandswaard) en Tanja de Jonge (Barendrecht) bespreken vraagstukken met betrekking tot duurzaamheid.
Rapper Yellow zorgt voor de muzikale omlijsting.
Kaarten zijn te reserveren via
www.bar-talk.nl.


Bijna duizend maal AutoMaatje

BARENDRECHT- Het vervoersproject AutoMaatje is op 1 oktober 2020 van start gegaan in Barendrecht. Binnenkort zal de duizendste rit aangevraagd en gereden worden.
ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Gebruikers betalen een kleine onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer aan de vrijwillige chauffeur. Voor informatie kan men bellen naar 0180-626400 of mailen naar automaatje@kijkopwelzijn.nl