Ingezonden brieven

van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.

Geen draagvlak nieuwbouw Trefpunt

Een reactie op de informatie van de gemeente in De Schakel van 14 oktober:

Het bewonerscomité De Driehoek is minimaal geïnformeerd over de laatst bekende plannen. Met de brief van de gemeente van 13 oktober worden alle bewoners van De Driehoek voor de eerste keer summier geïnformeerd over de plannen ondanks de oproep van mevrouw Klos van de CU/SGP in de Schakel van 16 september. Wat een verschil met de gebruikers van ‘t Trefpunt die veelal slechts een dag/avonddeel gebruik maken van het pand. 

Uit het kostenoverzicht van het raadsvoorstel van 30 juni 2020 van de drie scenario’s blijkt dat renovatie de goedkoopste optie is. Daarnaast blijft ook het oude karakter van ’t Trefpunt (de ouwe Groen) behouden. Een bezwaarschrift procedure van de Stichting het Cuypersgenootschap en erfgoedvereniging Bond Heemschut is nog niet afgerond. 

De renovatie wordt afgewezen, mede vanwege de aanwezigheid van asbest. Dit aspect wordt enorm vergroot (opgeblazen). Wat is de omvang van dit probleem? 

Onze oproep naar de gemeenteraad is om
- het huidige plan niet in behandeling te nemen
- de omwonenden volledig en concreet te informeren over de plannen (kinderspeelplaats, openbaar groen, extra parkeerplaatsen, honden uitlaatplaats enz.)
- duidelijk te motiveren waarom toch niet wordt gekozen voor renovatie

Onze oproep aan alle bewoners van de wijk De Driehoek om de commissievergadering van 2 november aanwezig te zijn.

Bewonerscomité De Driehoek


Popkoor Prestige houdt speciale proeflessen

REGIO – Popkoor Prestige Rotterdam organiseert de komende weken speciale proeflessen voor geïnteresseerden. Na anderhalf jaar corona-stilte mag er eindelijk weer gezongen worden en is er plek voor nieuwe koorleden. Tijdens de proeflessen kan men twee keer aan een repetitie meedoen, waarin speciale aandacht wordt geschonken aan beginnende zangers en zangeressen. De repetities zijn wekelijks op donderdag van 20 tot 22 uur in de zaal van theater In de Lugt, De Lugt 17 in Rotterdam.

Popkoor Prestige Rotterdam is opgericht in 2015 en repeteert wekelijks onder leiding van dirigent Rob de Jong. Op het repertoire staan bekende Top40 hits, die drie tot vijfstemming worden ingestudeerd. Tijdens de repetities wordt gewerkt aan het instuderen van de noten en de tekst, het samenzingen en dynamiek. Ook wordt er aandacht besteed aan regie en presentatie, want Popkoor Prestige Rotterdam treedt regelmatig op. Zo hebben ze in 2018 opgetreden tijdens het Late Summer Sound festival en in 2019 tijdens Surfrock en het korenfestival in het Isala Theater.

"De proeflessen zijn heel laagdrempelig, je hoeft niet te kunnen zingen of bladmuziek te kunnen lezen. Dankzij het oefenmateriaal kun je thuis oefenen en de dirigent begeleid je goed tijdens de repetities.” aldus Stephanie van 't Wout, koorlid sinds 2018.

Aanmelden voor de proeflessen kanvia de website www.popkoorprestige.nl