Een punt er bij voor BVV Barendrecht.
Een punt er bij voor BVV Barendrecht. Foto:

Barendrecht pakt punt in Lisse

BARENDRECHT - Barendrecht heeft zaterdag een punt gepakt in en tegen Lisse. Tegen de nummer twee van de Derde Divisie bleef het in een spannend duel 0-0.
Barendrecht-trainer Richard Elzinga kon weer beschikken over Danny Monster die op het middenveld startte. Spits Bart Deprez, die vorige week geblesseerd uitviel, was er niet bij.
Op natuurgras was de eerste kans voor FC Lisse, maar doelman Jeffrey Verkerk greep in. Ook later moest de Barendrecht-keeper zich met enkele reddingen onderscheiden.
Barendrecht deed af en toe wat terug, maar een inzet van Romano van der Stoep werd door de doelman tot hoekschop verwerkt.
Ook na de onderbreking ging het gelijk op. Beide ploegen maakten aanspraak op een treffer, zonder tot grote kansen te komen. Een kwartier voor tijd kwam Marouane Bakour het veld in voor Van der Stoep. Even later een goede mogelijkheid voor Ugur Altintas, Lisse-keeper Cummins redde. Peter de Lange kwam nog in het veld, maar hij kon in de slotfase niet meer voor een surprise zorgen.
Barendrecht heeft nu 10 punten uit 9 duels en is twaalfde onderaan de middenmoot. Koploper Sparta Nijkerk verloor en heeft 20 punten, gevolgd door Excelsior'31, FC Lisse en Sportlust'46 met 17 punten. Onderaan telt Goes 5 punten.
Beker
Komende zaterdag is Barendrecht vrij, maar de woensdag daarop (27 oktober) wacht ADO'20 in de grote KNVB-beker. De ploeg uit Heemskerk speelt net als de rood-witten in de Derde Divisie, maar dan de zondagtak. De aanvang in Heemskerk is woensdag 20 uur. De zaterdag daarop komt ODIN'59 naar De Bongerd. Start om 14.30 uur.