Afbeelding

Weinig hoogtepunten bij Heerjansdam

HEERJANSDAM - Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen Terneuzense Boys en kwam in Zeeland niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Beide ploegen kregen niet veel kansen, leden veel balverlies in de ‘eindfase’, als er een aanval werd opgezet. De verdedigers waren in veel gevallen de aanvallers baas. En was er een goede aanval (net voor de rust scoorde Gert Jan Plaizier 0-1) werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel? Diegene die de moeite neemt om de TV samenvatting op de website van Omroep Zeeland te bekijken, zal de wenkbrauwen fronsen of dat werkelijk zo was.

Heerjansdam was in het begin twee keer dreigend, na vrije trappen van Richard Clement. Eerst kopte Luc Delmee in, maar verdediger Glenn Michielsen voorkwam een doelpunt en Clement zag even later keeper Nando Pijnenburg redden, toen hij direct op het doel schoot. Net voor de rust het moment van Plaizier die dacht Heerjansdam op voorsprong te hebben geschoten (en dus niet door ging). De thuisclub was in de 45e minuut gevaarlijk. Na een vrije trap schoot Rick Gort de afvallende bal hard op het doel en keeper Oscar Roos en (o.a.) invaller Ramon van der Wal konden een achterstand voorkomen.

Beiden ploegen toonden veel goede wil, maar kwamen niet tot scoren.

Zaterdag 23 oktober speelt Heerjansdam thuis tegen Xerxes DZB, aanvang: 14.30 uur.

Smitshoek maakt
het zichzelf lastig

BARENDRECHT - Onder leiding van scheidsrechter Joshua Kuipers werd er onder een lekker najaarszonnetje afgetrapt aan de Smitshoeksebaan tegen DHSC. Met Noah de Neijs voor de geblesseerde Luigi Bruins trokken de oranje zwarten ten aanval. Dit resulteerde in kansen voor Joey Kleijn en Sean Verburg, maar de DHSC doelman Niels Willemse wist met een paar sublieme reddingen de nul op het bord te houden.

In het vervolg van de eerste helft trok DHSC het initiatief naar zich toe. Onder leiding van de fanatiek spelende Soufyan Moro werd Smitshoek diverse malen onder druk gezet, waarbij DHSC dreigend werd met Emre Bal en Mounir el Hamdaoui. Emre Bal wist zelfs te scoren, maar zijn doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Het duel werd pittiger en arbiter Kuipers was ook genoodzaakt om de eerste gele kaarten uit te reiken aan Soufyan Moro en Perry van Eijken. Daarna was Kuipers erg mild voor Moro die na enkele harde charges mocht blijven staan van Kuipers.

Na rust trok Smitshoek de regie weer naar zich toe. Na een vloeiende aanval waarbij Esajas, Kleijn en Verburg betrokken waren, kwam de bal voor de voeten van Hermon Tekleab, die met een harde schuiver Niels Willemse kansloos liet 1-0. Hierna zocht DHSC de aanval en ontstond er ruimte en kreeg Smitshoek legio kansen. Keer op keer werd er te slap ingeschoten of werd de situatie slecht uitgespeeld, waardoor het te lang 1-0 bleef. De Koning wisselde aanvallend, Kroon , Fernandez en Urban kwamen in het veld waardoor de druk op de DHSC defensie nog groter werd. Ray Kroon en Guyon Fernandez hadden de 2-0 op de schoenen, maar wisten ook het net niet te vinden. DHSC trok nog ten aanval waarbij Moro na een schwalbe zijn tweede geel pakte en mocht inrukken. Ook Hamdaoui en trainer Ricky Testa la Muta kregen rood na aanmerkingen op de leiding, zodat Smitshoek tegen 9 man kwam te staan. Smitshoek vergat te scoren en DHSC kreeg in de laatste minuten nog enkele hoekschoppen, waardoor het nog even billen knijpen was voor de oranje-zwarten. Michael Fabrie wist zijn doel schoon te houden waardoor de 1-0 op het bord bleef staan. Hierdoor pakt Smitshoek de gedeelde 6e plaats met FC ´s- Gravenzande en SC Feijenoord. Op 30 oktober staat de wedstrijd tegen Spijkenisse op de planning, er wordt om 14.30 uur afgetrapt.