Vloggen op school.
Vloggen op school. Foto:

Ruim 120 groep-8’ers van start op Pregymnasium Zuider Gymnasium

REGIO - Op 30 september is weer het Pregymnasium van start gegaan op het Zuider Gymnasium. Deze school is al jarenlang een pionier op het gebied van onderwijs aan hoogbegaafde en getalenteerde leerlingen. In 2011 werd het Pregymnasium voor het eerst aangeboden aan leerlingen uit groep 8 die op hun basisschool uitdaging missen en hierdoor minder gemotiveerd raken om naar school te gaan. Sindsdien is het uitgegroeid tot een begrip in Rotterdam-Zuid en omstreken, met ieder jaar meer deelnemers. Dit schooljaar nemen er meer dan 120 leerlingen deel, onder wie veel leerlingen uit Barendrecht.
Het programma bestaat uit drie blokken van drie maanden en bereidt voor op de overstap naar het middelbaar onderwijs. De eigen docenten van de school geven de leerlingen alvast les in de middelbareschoolvakken Nederlands, biologie en de klassieke talen Latijn en Grieks. Ook de externe workshopgevers zijn een waardevolle toevoeging aan het Pregymnasium-programma. Zo krijgen de leerlingen workshops ‘Ritme en Poëzie' van Stichting Levels, leren zij vloggen (zie foto) programmeren ze robots en nog veel meer.

Vanaf eind maart biedt het Pregymnasium bovendien de Sprintklas, waarin de leerlingen een middelbareschoolvak kiezen en hierin lessen volgen. Sprintklassers kunnen zo al eerder dan anderen echt voelen hoe het is om brugklasleerling te zijn. Ook kunnen ze na hun start op het Zuider Gymnasium het gekozen vak versneld doorlopen en afronden.

Voor meer informatie of aanmelding kan men mailen naar pre@zuidergymnasium.nl.