Nieuwe technische vakken op Focus

BARENDRECHT - De Focus Beroepsacademie heeft dit schooljaar de mogelijkheden voor een uitstroom naar het MBO en het bedrijfsleven uitgebreid met een aantal technische keuzevakken voor de derde- en vierdejaars leerlingen basis en kader. Het gaat hierbij om ‘Booglasprocessen', ‘Fietstechniek' en ‘Hout en meubilering'.
Via het programma Sterk Techniek Onderwijs Barendrecht en Ridderkerk, is geld beschikbaar gekomen om voor de Focus Beroepsacademie en het OZHW Groen College, die onder dezelfde directie vallen, technieklokalen in te richten. Daar worden de genoemde keuzevakken gegeven. Het doel is het om steeds meer leerlingen te interesseren voor techniek en technologie, mede omdat de bedrijven in de regio Barendrecht en Ridderkerk een aanzienlijk tekort hebben aan vakmensen.
Praktijklokalen inrichten en bekwame praktijkdocenten aanstellen is een eerste voorwaarde om keuzevakken te kunnen aanbieden. Maar het is eveneens zaak om voldoende leerlingen te motiveren en inspireren, en dat is gelukt. Daarna komen nog praktische zaken om de hoek kijken, zoals het verkrijgen van materialen, veiligheidskleding en veiligheidsschoeisel.
Via de bij ‘Sterk Techniek Onderwijs Barendrecht en Ridderkerk' en ‘Samenwerking Onderwijs Bedrijven Barendrecht' aangesloten bedrijven is een sponsoring voor materialen, veiligheidskleding en -schoenen tot stand gekomen, waar de school zeer dankbaar voor zijn. In de komende schooljaren zal de school verder gaan inzetten op meer technische keuzevakken. Daarbij gaat het onder meer om ‘Plaat- en constructiewerken' en ‘Licht en geluid' in combinatie met ‘Decorbouw'.