Nijpend tekort aan pleegouders

BARENDRECHT – Er is al jaren een tekort aan pleegouders. Terwijl er jaarlijks juist meer kinderen zijn die op zoek zijn naar pleegouders. Te weinig pleegouders betekent dat kinderen vaker doorgeplaatst worden omdat het lang duurt voordat de juiste match voor een duurzamer verblijf gevonden is. Geen goede basis voor een evenwichtige ontwikkeling van kinderen.

In Barendrecht en omgeving biedt Stichting Enver jeugd- en opvoedhulp. Voor deze organisatie zijn op dit moment in Barendrecht 42 gezinnen zijn die zich dag en nacht inzetten voor pleegkinderen.
Pleegzorg Nederland is bezorgd over het aanhoudende tekort aan pleegouders: “Door een aanhoudend tekort aan pleegouders, vallen er teveel kinderen buiten de boot. We willen dat pleegkinderen evenveel kansen in het leven krijgen als kinderen die bij hun eigen vader en moeder opgroeien. Zonder stabiel thuis, is zelfvertrouwen opdoen lastig. Als die basis ontbreekt kunnen kinderen zich minder ontplooien. Dat voelt heel erg onrechtvaardig.” Met de titel #groenlicht vraagt Pleegzorg Nederland tijdens de Week van de Pleegzorg aandacht voor het belang van meer pleegouders.

De Week van de Pleegzorg (van 2 tot- 10 november) vraagt aandacht voor het belang van meer pleegouders. Op vele plekken in het land zullen monumenten en gebouwen groen verlicht worden. Een symbolisch gebaar om pleegkinderen #groenlicht te geven voor een mooie toekomst.
Enver is op zoek naar nieuwe pleegouders. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in pleegzorg organiseert Enver een informatiebijeenkomst op dinsdag 26 oktober en woensdag 24 november. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via telefoonnummer 085 486 70 70 of e-mail pleegzorg@enver.nl. Meer informatie over pleegzorg is te vinden op www.enver-pleegzorg.nl


Voedselbank

Wie maandelijks tekort komt voor eten en drinken, kan contact opnemen met de voedselbank. Kijk voor de voorwaarden en meer info op: www.voedselbankbarendrecht.nl