Schriftelijke vragen verkeerssnelheid A29

BARENDRECHT – Het CDA heeft vragen gesteld aan het college over dat Barendrecht wordt ingesloten door de snelwegen A15, A29 en A16.
,,Deze snelwegen behoren tot de drukste van Nederland en zijn cruciaal voor de doorstroming van het verkeer in de Rotterdamse regio”, meldt de CDA-fractie. ,,Bij de minste of geringste gebeurtenis op deze wegen wordt hinder veroorzaakt en leidt tot gevaarlijke situaties, zeker ook voor het verkeer van en naar Barendrecht.
Een te hoge snelheid van het verkeer op de A29 ten opzichte van het in-en uitvoegend verkeer op de op- en afritten van en naar Barendrecht is naar onze mening daar mede de oorzaak van. Hierover hebben we de volgende vragen gesteld:

  1. Is het college bekend met het feit dat er op de A29 ter hoogte van de oprit van Barendrecht richting Rotterdam Vaanplein met hoge snelheid wordt gereden?

    Dat deze snelheid vaak veel hoger ligt dan de toegestane snelheid van 100 km per uur?

    Is het college voornemens om deze situatie bij Rijkswaterstaat onder de aandacht te brengen?

    Is het college bekend met het feit dat er tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel portalen worden geplaatst met hoogtesignalering?

    Is het college bereid om in gesprek met Rijkswaterstaat de mogelijkheid naar voren te brengen om op deze portalen, tijdens de renovatiewerkzaamheden, snelheidscamera’s aan te brengen (mogelijk ook als trajectcontrole) om zodoende de veiligheid voor invoegend verkeer vanaf Barendrecht op dit deel van de A29 te verhogen?


    Taizé viering

    BARENDRECHT – In de Dorpskerk wordt op zondag 24 oktober de maandelijkse Taizé-viering gehouden.

    Met elkaar bidden de deelnemers, lezen ze uit de bijbel, zijn stil en musiceren. Er worden korte, zich steeds herhalende teksten uit de kloostergemeenschap in het Franse dorpje Taizé gezongen. Deze liederen worden vaak afwisselend gezongen met solozang of instrumentale muziek.
    Om 18.45 uur start het oefenen van de liederen en om 19 uur start de viering.