Groot MeespeelOrkest speelt weer voor publiek

BARENDRECHT – Vorige week kon CultuurLocaal eindelijk weer haar deuren openen voor live publiek. Het Groot MeespeelOrkest trad vlak voor de zomervakantie al wel op, maar dit concert werd via livestream openbaar gemaakt. Deze keer waren de kinderen uit het orkest ontzettend blij dat ouders, grootouders, broertjes, zusjes en andere belangstellenden, na een coronacheck, weer gewoon op een stoel plaats mochten nemen in de vertrouwde Baernezaal.
Het Groot MeespeelOrkest bestond voor dit concert uit zo’n 40 kinderen die allen muziekles genieten bij CultuurLocaal en stond onder leiding van accordeondocent Marieke de Vries. De samenstelling was gevarieerd: violen, dwarsfluiten, cello’s, gitaren, klarinetten, een piano en zelfs een accordeon. Op het programma stond muziek uit de Peer Gynt Suite van Edvard Grieg en The Phantom of the Opera van Andrew Lloyd Webber.
Op 25 november is het de beurt aan het Groot MeespeelOrkest voor Volwassenen om dezelfde muziekstukken ten uitvoer te brengen. Donderdag 4 november staat de TalentConcertant Avond op de agenda. Dan laten onze gevorderde en meest getalenteerde leerlingen van zich horen. Ook deze concerten zijn weer toegankelijk voor publiek.

Inlichtingen via miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven voor lessen en ensembles kan via www.cultuurlocaal.nl. 


Halloween Lombardijen

ROTTERDAM Zaterdag 30 oktober slaan kinderboerderij De Kooi, Bouwspeeltuin Maeterlinck en ATV Lombardijen tuindersvereniging, de handen ineen om een gezellig Halloweenfeest te houden. Het feest is speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Uiteraard zijn begeleiders van harte welkom. Om het extra griezelig feestelijk te maken, is het natuurlijk leuk als iedereen verkleed komt.

Het feest start om 17 uur op kinderboerderij De Kooi. Hier worden de strippenkaarten verkocht voor 2 euro per stuk. Daarna zijn er allerlei leuke, griezelige dingen te doen. Pannenkoeken versieren, spinnen knutselen, waarzeggers en nog veel meer. Kijk op www.natuurstad.nl voor informatie.