Hart voor Barendrecht

BARENDRECHT - Op dinsdag 26 oktober zijn Pia van Dalen van woonstichting Patrimonium en Irene Zegwaard en Remco Koenen van Sociale Tuinzorg te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. 

Woonstichting Patrimonium geeft het stokje van de estafette door aan Irene en Remco van Sociale Tuinzorg Borboleta Mariposa. Zij bedenken, organiseren en begeleiden groene en sociale activiteiten. Met oog voor mens en natuur en met hergebruik van materialen. Zij zijn te vinden in en rond Loods 38, achter het NS-treinstation.

De moestuin bij Loods 38 is een doe- en leertuin voor iedereen die groene vingers wil kweken of zijn groene kennis en ervaring wil delen met anderen. De Sociale Tuinzorg biedt kleinschalig tuin- of balkononderhoud, samen met de bewoners én met een luisterend oor. Heel vaak voor senioren die thuis willen blijven wonen, maar de tuin niet meer bij kunnen houden. Daarnaast maken Irene en Remco van gebruikt hout de zogenaamde Sguyfelaers. Tegel eruit, Sguyfelaer er in. Zo werken zij samen met de bewoners aan een beter klimaat. 

Het regenwater wordt beter opgevangen en: groen moet je doen. Door de Sguyfelaers te maken en te plaatsen, samen met diverse doelgroepen, behalen zij met elkaar zowel een groen als een sociaal resultaat.

Irene en Remco vertellen in de uitzending wat hen drijft en wat samenwerken voor hen betekent. Hoelang bestaat dit groene en sociale project en hoe bekend zijn zij in Barendrecht?

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19 tot 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nl. 


Social Media

Volg De Schakel ook op facebook en Instagram @deschakelbarendrecht