Renoveer het Trefpunt

“De gemeenteraad is van plan om de ouwe Groen van Prinstererschool te slopen en hiervoor een nieuw pand te bouwen voor de huidige gebruikers.
De voorkeur van het college van B&W gaat nu uit naar scenario 1, nieuwbouw, kosten: 6.380.000 euro. Medio 2020 werd de nieuwbouw nog geschat op 4.830.000 euro en renovatiekosten 3.820.000 euro.
Op 2 november wordt dit besproken tijdens een commissievergadering.
Wat ons opvalt is dat de stedenbouwkundige verkenning van scenario 1 ontbreekt.
Hoe kan de gemeente vermelden dat er draagkracht is bij de omwonenden voor sloop van het Trefpunt, terwijl zij weten dat wij hier pertinent op tegen zijn!
Wij willen de ouwe Groen als monument behouden, waar veel oud Barendrechters les kregen van meester den Hollander, Stoop, Tinke, Kuiper, Blokland, juffrouw Meijer en nog veel anderen.

Argumenten voor renovatie :
- Behoud van Het Trefpunt waarbij alle architectonische en culturele waarden behouden blijven en waarbij goed gebruik door alle gebruikers mogelijk is.
- Gemeente promoot verduurzamen, geef het goede voorbeeld!
- Bij renovatie kan het beperkt aanwezige asbest zelfs onaangetast blijven.
- Renoveren is goedkoper dan nieuwbouw.
- Het groen en de speelgelegenheid moet behouden blijven.

Alle oud-leerlingen van de ouwe Groen en bewoners van De Driehoek toon uw betrokkenheid door uw aanwezigheid op 2 november in het gemeentehuis.”

Bewonerscomité De Driehoek,
Gert Jan Flier,
Barendrecht


Oprichting nieuwe partij

"Uit bezorgdheid over allerlei ontwikkelingen, is er een initiatief ontstaan om een nieuwe politieke partij op te richten.
Dat de belasting elk jaar werd verhoogd, ook door de EVB, waren we gewend, maar niet een onaangekondigde verhoging van 10 procent; ons afval scheiden met een pinpas; wereldrecord grote molens vlakbij woonwijken die eigenlijk op de Maasvlakte horen; bestaande woningen afsluiten van aardgas en in Duitsland worden ze erop aangesloten; en waarom 6 wethouders als het met 3 ook kan? Smijten met belastinggeld! BAR-samenwerking is prima maar misschien is een BAR-fusie goedkoper voor de belastingbetalende burger.
Basta, het is genoeg. De "Haagse” partijen in de gemeenteraad verkwanselen de belangen van Barendrecht en luisteren niet naar de burgers. Dat moet veranderen.

Daarom wordt er binnenkort een nieuwe partij opgericht onder de naam: HvB, Hart van Barendrecht.
Heeft u interesse en wilt u meehelpen om een bres te slaan in de middeleeuwse partij-cultuur van achterkamertjes en betutteling van mondige burgers, meldt u aan per e-mail: hartvanbar@gmail.com.
Wenst u een informatiepakket per e-mail toegestuurd te krijgen: hartvanbar@gmail.com..

Wilt u de nieuwe partij steunen met giften en donaties, neem contact op via tel.nr. 06 5144 2837. Of stuur een e-mail. Kijk binnenkort ook op
www.hartvanbar.nl."

Namens het voorlopig bestuur HvB,
Andries van Nielen,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.