De Zeeheldenbuurt.
De Zeeheldenbuurt. Foto:

Bouw in Zeeheldenbuurt

BARENDRECHT - De bestaande woningen in de Zeeheldenbuurt kunnen door eigenaar Patrimonium vervangen worden door nieuwbouw. Ook komt er een onderzoek naar eenrichtingverkeer in de wijk. Dat besloot de gemeenteraad dinsdagavond.
Voor de nieuwe opzet van de buurt heeft Patrimonium een stedenbouwkundig plan gemaakt. In het midden van het wijkje komt groen. Er komen doodlopende straten met parkeerplaatsen. "Er is zorgvuldig aangesloten bij bestaande woningen in de omgeving, zowel qua hoogte als afstand”, staat in het stuk dat naar de gemeenteraad is gestuurd. Toch bleken er bezwaren te zijn van omwonenden Met een deel is rekening gehouden. Gebleven zijn klachten van bewoners van de 1e Barendrechtseweg en de Helfrichstraat, die te maken krijgen met appartementen aan de Evertsenstraat. Zij vrezen verlies van privacy.
Miranda Mes (EVB) diende een motie in waarin het college werd verzocht om met Patrimonium te gaan praten over het verplaatsen van de appartementenblokken aan de Evertsenstraat. De andere partijen waren echter tevreden over het plan. "Ook het best passende scenario krijgt geen 100 procent van de handen op elkaar”, constateerde Matthijs van der Welle (VVD).
Alleen het CDA stemde tegen het bouwplan. "Er had meer in gezeten”, zei fractievoorzitter Johan Lengkeek. Volgens hem zijn de omwonenden niet goed bij de ontwikkeling betrokken. Met de tegenstem van zijn fractie wil hij een signaal afgeven.