Vitesse wint van Merwede

BARENDRECHT - Met de succesvolle zaterdag tegen Albatros nog vers in het geheugen, werd afgelopen week toegewerkt naar de volgende lastige pot. Op de Bongerd stond voor zowel Vitesse 1 als 2 een wedstrijd tegen Merwede uit Sliedrecht op het programma. Een kans om de resultaten van afgelopen week een goed vervolg te geven.

Vitesse 2 leek lange tijd op weg om ook tegen Merwede een goed resultaat te halen. De eerste helft stond de ploeg steevast aan de goede kant van de score, maar Merwede bleef goed aanhaken tot aan de rust. In de tweede helft trok de uitploeg de wedstrijd langzaam naar zich toe. Hoewel Vitesse nog een aantal keer tegenstribbelde en dichterbij kwam, lukte het deze week niet het tij nog te keren. Einduitslag 12-15.

Voor Vitesse 1 was het zaak om goed uit de startblokken te schieten. En dat lukte naar behoren. Een snelle 2-0 en een goede eerste fase van de wedstrijd leidde na een kleine 10 minuten tot een 6-2 voorsprong. De uitploeg schakelde een tandje bij en Merwede verkleinde de achterstand tot 7-5. Het restant van de eerste helft liet twee ploegen zien die redelijk aan elkaar gewaagd waren. Het verschil in doelpunten bleef tot aan de rust rond de 3 doelpunten hangen. Een ruststand van 13-10 was dan ook het logische gevolg. Een goede tussenstand om de kleedkamer in te gaan, maar Merwede liet in de eerste helft ook zien dat het altijd een gevaarlijke ploeg blijft. De tweede helft zou Vitesse het dus nog lastig genoeg krijgen om de punten ook echt in Barendrecht te houden.

De tweede helft begon en Merwede maakte al vrij snel ook de aansluitingstreffer, 13-11. Vitesse reageerde echter stoïcijns, en breidde de voorsprong verder uit. Voor het eerst sloeg de thuisploeg een gat van 5 doelpunten, 16-11. Merwede gaf achter nog wat meer gas, en begon de druk op te voeren op de thuisploeg. Langzaamaan werd de voorsprong kleiner, en kregen de toeschouwers nog een spannend slot voorgeschoteld. Met nog 5 minuten op de klok bracht Merwede de stand op 18-17. Een minuut later werd de voorsprong echter weer verdubbeld naar 19-17. De laatste paar minuten was het vooral zaak om verdedigend geen fouten te maken, en aanvallend de wedstrijd definitief te beslissen. Dat lukte uiteindelijk met een strafworp, waarmee de eindstand van 20-17 op het scorebord stond.

Een mooi resultaat voor Vitesse 1 om de eerste competitiehelft mee af te sluiten. Volgende week staat al de eerste returnwedstrijd op het programma tegen Fortis, voordat men echt de zaal intrekt. Voor Vitesse vooral ook een mogelijkheid tot sportieve revanche.

Start Vossenjachtseizoen

BARENDRECHT - Op zondag 14 november start een nieuw vossenjachtseizoen georganiseerd door toerfietsclub en wielervereniging Barrhopoort. Twaalf zondagen worden de deelnemers, jong en oud, om 10 uur vanaf sportpark De Doorbraak weggeschoten voor een rit over 40 tot 60 kilometer, deels over onverhard terrein. Hierbij kan men denken aan de boorden van de Oude Maas, weilanden in de Hoeksche Waard, veilige grasstroken langs wegen en modderpaden in de Gorzen. Bij voldoende animo wordt er in het seizoen ook een rit op locatie (Brabant) gereden.
De route wordt aangegeven door middel van lintjes aan bomen, lantaarnpalen, hekjes e.d. Hangt het lintje aan de linkerkant, moet je linksaf, hangt er niks ga je rechtdoor. Dus het gaat niet alleen om snelheid, maar ook om oplettendheid. Punten kunnen gescoord worden door onderweg een blokje in één van de controle emmers te gooien en op het eind zo snel mogelijk je ring in de vos te deponeren. Wie deze vos als eerste heeft gevonden en de 3 controlepunten niet heeft gemist, verdient de meeste punten. Er worden twee klassementen bijgehouden, maar liefhebbers kunnen ook zomaar een keertje meedoen.
De vossenjacht is geschikt voor jong en oud. Een mountainbike en/of veldcrossfiets die tegen een stootje kan is voldoende. Een helm is verplicht en iedereen neemt deel aan het verkeer. De vossenjacht is een perfecte manier om je conditie ook in de winter op peil te houden.

De start is bij het clubhuis van Barrhopoort op sportpark De Doorbraak. De vossenjacht gaat vrijwel altijd door, ongeacht de weersomstandigheden. Deelname kost 1 euro voor leden en 2 euro voor niet-leden. Inschrijven vanaf 9.30 uur en start 10 uur. Op 14 november staat de eerste rit op de agenda.