Er wordt geheid voor een fietsonderdoorgang.
Er wordt geheid voor een fietsonderdoorgang. Foto:

IJsselmondse Knoop gaat veranderen

BARENDRECHT – De reconstructie van de IJsselmondse Knoop is vrijdag 22 oktober officieel gestart.
Wethouder Tanja de Jonge, voorzitter van het dagelijks bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) mocht de ceremoniële eerste paal slaan. Ze gaf daarmee het startsein voor de grootschalige werkzaamheden aan het verkeersknooppunt.
Het heiwerk voor deze reconstructie wordt gedaan voor de fietsonderdoorgang, die het voor fietsers straks mogelijk maakt om de Verbindingsweg via een tunnel over te steken. Voor het eerste deel van deze onderdoorgang worden 116 palen geslagen. De heiwerkzaamheden duren ongeveer vier weken.
De reconstructie is nodig voor een betere, vlotte bereikbaarheid van de bedrijventerreinen Dutch Fresh Port en Cornelisland. Dankzij twee fietsonderdoorgangen hebben de fietsers straks vrij baan en ontstaat er meer veiligheid voor alle weggebruikers.
Tanja de Jonge kijkt uit naar het eindresultaat: "Als je dit van bovenaf ziet is het ook echt een knoop met ingewikkelde verkeersstromen. Die knoop gaan we nu uit elkaar trekken om het verkeer veel gestructureerde te laten verlopen.”
www.nieuwreijerwaard.eu