Bomen gekapt

"Wat een schok om te zien dat donderdag 28 oktober alle prachtige kastanjebomen aan de Bachlaan met de grond gelijk zijn gemaakt.
Prachtige bomen, vol met blad en kastanjes, een lust voor het oog in de herfst en een cadeautje voor kinderen uit de buurt die de kastanjes meenemen voor school of thuis. Echt te gek voor woorden!
Dit is niet de eerste keer dat gemeente Barendrecht in mijn ogen gezonde bomen kapt.
Weg is het mooie entree van de wijk Nieuweland. Een onbegrijpelijk besluit van gemeente Barendrecht."

Henny van der Laan,
Barendrecht


Afvalbeleid Buitenoord

"Bij de introductie in 2019 van het nieuwe afvalbeleid in Barendrecht werd besloten dat in de wijken Buitenoord en Gaatkensoog het niet mogelijk zou zijn de beoogde mini containers op te stellen en te legen. Dit door ruimtegebrek en de op sommige plekken smalle straten.

BOBO (Bewoners Organisatie Park Buitenoord en Omgeving - red.)  is ook voor het verminderen van huisvuil en begrijpt dat hier maatregelen voor genomen moeten worden.
In Buitenoord wordt nu gebruik gemaakt van ondergrondse restafvalcontainers en gft-cocons. Het grove tuinvuil wordt wekelijks opgehaald en kan in vuilniszakken worden aangeboden.
Medio 2021 wordt een verandering aangekondigd.
Ook in Buitenoord en Gaatkensoog zullen de mini containers bij wijze van proef worden ingevoerd. Bewoners werd gevraagd een enquĂȘte in te vullen en zich op te geven als contactpersoon voor hun deelwijk. Met deze contactpersonen zou overleg geweest zijn over de aanbiedplaatsen.
BOBO heeft zich hier ook voor aangemeld, maar ondanks herhaalde verzoeken werd onze deelname niet gehonoreerd.
Inmiddels zijn de opstelplaatsen voor een groot aantal wijken bekend en werden inwoners in staat gesteld hun mening te geven via de site van BAR-afvalbeheer. In 500 tekens!
Volgens BOBO is er in onze wijk Buitenoord niets veranderd qua indeling en BOBO vraagt zich af waarom het legen van de containers nu wel mogelijk is.
Ook is volkomen onduidelijk wat de argumentatie is om naar een nader systeem over te gaan. Er wordt geschermd met een onvoldoende scheidingspercentage; wordt er bij aanvang van de proef dan een nulmeting uitgevoerd op scheidingspercentages?
Het is volkomen onduidelijk aan welke criteria de resultaten van de proef zullen worden getoetst. Als je een proef start moet je toch weten hoe je die beoordeeld en waarop je de beslissing geslaagd of niet baseert.
Een gesprek hierover met de verantwoordelijk wethouder Schaap is tot nu toe onmogelijk gebleken.
BOBO werd door hem verwezen naar de directeur BAR-afvalbeheer. Dat gesprek heeft nog steeds niet kunnen plaatsvinden.
Op advies van de gemeente nota bene hebben wij Bar afval gevraagd om de afvalcoaches tijdens de ALV van BOBO op 27 oktober vragen van onze leden te laten beantwoorden. Maar dat verzoek werd niet gewaardeerd door BAR afvalbeheer en dat werd op een onaangename manier via de telefoon medegedeeld.
BOBO voelt zich in haar goede naam aangetast en zal heeft dit hele gebeuren op woensdag 27 oktober aan haar leden voorgelegd. Deze hebben ingestemd met het openbaar maken van onze ervaringen."

Fred Bloot,
voorzitter Bobo,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam. Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.