(foto: Cees Bakker)
(foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrecht sluit topweek af met ruime zege

BARENDRECHT – BVV Barendrecht heeft zaterdag een uitstekende week op fraaie wijze afgesloten. Na de felbevochten bekerwinst bij ADO'20 volgde zaterdag op De Bongerd een ruime 5-0 competitie-zege op ODIN'59. De week daarvoor was in de Rijnmond Cup LMO nog met 6-1 verslagen. De rood-witten lijken eindelijk de juiste vorm te pakken te hebben.

Barendrecht-trainer Richard Elzinga heeft iedereen aan boord en kan zich na de matige start van het seizoen nu gaan richten op een betere positie in de Derde Divisie en hopen op een verder vervolg in het KNVB-bekertoernooi.
Romano van de Stoep stond zaterdag weer aan de aftrap, Anass Masrhalmi begon op de bank. Barendrecht zette het matige ODIN'59 direct onder druk. Er kwamen kansen, maar pas in de 19e minuut was het raak toen Ugur Altintas hard in de hoek knalde, 1-0.
Er volgden meer kansen, Marouane Bakour probeerde het een paar keer, maar had geen succes. Ook Joey Jongman schoot over. Vlak voor rust zorgde Danny Monster - met zijn knie - voor de 2-0.
Ook na de onderbreking denderde Barendrecht door. Bakour schoot de 3-0 binnen. Altintas mikte naast, Jongman knalde tegen de keeper.
Halverwege de tweede helft haalde Elzinga Niels Vorthoren en Bakour naar de kant voor Bart Deprez en Qrushinco Rosina. Ook Masrhalmi kwam in het veld voor Monster.
De snelle Rosina had een goede invalbeurt, waarin hij een kwartier voor tijd de 4-0 maakte. Het was zijn eerste treffer dit seizoen. Vlak voor tijd vond ook Romano van der Stoep het net, 5-0. Ook voor hem was het zijn allereerste wapenfeit deze voetbaljaargang. Met de 5-0 zege werkte Barendrecht ook het negatieve doelsaldo weg.

Barendrecht stijgt naar de tiende plaats in de Derde Divisie met nu 13 punten uit 10 wedstijden.


Dames nu al kampioen

BARENDRECHT - De jaarlijkse landelijke KNLTB competitie nadert weer haar einde. De afgelopen maanden werd er met plezier gespeeld door ruim 40 competitie teams. Wekelijks was er gezelligheid op het TVB tennispark.

De eerste kampioenen zijn inmiddels bekend. Het team van Arie de Koning werd kampioen op de donderdag.
 Op de vrijdag werd het team van Suzanne Hoeven kampioen. Ze werden afgelopen werden vrijdag kampioen bij Thialf. Aan drie punten zouden ze genoeg hebben, de tegenstander stond zelfs bovenaan met 1 punt meer en 1 ronde extra gespeeld. De TVB meiden wonnen echter alle vier de wedstrijden. Met nog 1 ronde te gaan zijn ze al kampioen. Een enorm knappe prestatie van deze meiden die een nieuw team formeerden. De champagne ging die avond open voor Danielle, Vivian, Ellen, Sara en Marja.


Danielle, Vivian, Ellen, Sara en Marja.