SGP-CU trotseert de regen voor Distinto.
SGP-CU trotseert de regen voor Distinto. Foto:

SGP-CU helpt Distinto

BARENDRECHT - Het lijkt wel alsof het altijd regent als de fractie- en bestuursleden van SGP-CU aan de slag gaan met Present. Ook dit jaar, op zaterdag 30 oktober, was het nat en koud. Dat weerhield de vrijwilligers er echter niet van om samen met twee projectleiders van Present de handen uit de mouwen te steken in de tuin van Huis Distinto aan de Voordijk.

Gehuld in regenjassen en met kaplaarzen aan snoeiden zij bomen en knipten heggen, waarbij het gereedschap dat de het bedrijf GKB geleverd had goed van pas kwam. Ze voerden deze dag bergen bladeren af en redden en passant ook nog ballen uit de sloot. Zelfs de jongste generatie werkte hard mee.

Gelukkig waren er oliebollen en warme koffie om bij te komen en hoorden zij mooie verhalen over het werk van Distinto. De vrijwilligers hadden veel eer van het werk: nu is de tuin weer een prettige speelplek voor de kinderen die bij Distinto verblijven.

Distinto biedt professionele begeleiding in de vorm van opvang en gespecialiseerde individuele (thuis) begeleiding. Deze hulp wordt gegeven aan kinderen en jongeren met gedragsproblemen, diverse vormen van autisme en psychiatrische stoornissen. Met betrekking tot opvang kunnen zij op diverse dagen in het huis terecht. Ook biedt Distinto er logeerweekenden aan.

stichtingdistinto.nl