Festival Lekker & Live kan niet in Zuidpolder

BARENDRECHT – In de Zuidpolder is geen plaats voor het muziekfestival Lekker & Live. Dat bleek dinsdag in de raadscommissie Ruimte

De organisatie van Lekker & Live heeft in 2020 een vergunning aangevraagd voor een festival op het terrein naast De Kleine Duiker. Door corona is het festival toen niet doorgegaan. Het is verschoven naar 15 en 16 juli 2022.
GroenLinks vindt dat een dergelijk festival niet past op deze plaats. “Met 12.000 bezoekers is het geen klein festival, maar een groot evenement. Met geluidsoverlast, parkeeroverlast en zwerfvuil. Allemaal dingen die in de Zuidpolder niet gewenst zijn”, zei raadslid Ada Dekker. Ze bereidt een motie voor, waarin het college wordt gevraagd om een andere locatie te zoeken ‘voor dergelijke dans en muziek evenementen, voor nu en in de toekomst’.
Tijdens de discussie over de motie bleek dat Lekker & Live nu al niet kan plaatsvinden in de Zuidpolder. “Er is twee jaar geleden een aanvraag voor een vergunning gedaan. Die is niet vergund. Maar de initiatiefnemer is wel overgegaan tot het verkopen van kaarten”, vertelde wethouder Peter Luijendijk.
Volgens de wethouder wordt er gewerkt aan een visie op de 3e Barendrechtseweg. Daarin is plaats voor activiteiten die passen in de omgeving, zoals de streekmarkt. Dit voorstel komt in december in de gemeenteraad. Luijendijk is bereid om mee te denken over een andere plaats voor het festival. “Want het lijkt wel een heel mooi evenement.”


Vragen over PMD afval

BARENDRECHT - Sinds de invoering van het nieuwe afvalbeleid wordt in Barendrecht PMD (zoals melkpakken) niet meer apart ingezameld. Het wordt door nascheiding uit het huisvuil gehaald. Op verzoek van een inwoner heeft gemeenteraadslid Johan Lengkeek (CDA) hier vragen over gesteld. Hij wil weten of inwoners die zelf PMD inzamelen, dit apart aan mogen bieden op het afvalaanbiedstation. Eventueel voor een proefperiode. "Wat zou dit voor de afvalstoffenheffing betekenen als deze mogelijkheid structureel zou worden ingevoerd?”, vraagt Lengkeek.