GFT containers voor hoogbouw

HEERJANSDAM - Het is voor bewoners van de hoogbouwlocaties in Zwijndrecht en Heerjansdam makkelijker geworden om hun afval gescheiden aan te bieden. De eerste containers voor groente-, fruit- en etensresten (GFT) zijn geplaatst.
Bewoners van flats en appartementen deden tot vorige week hun GFT-afval in één vuilniszak bij het restafval. Dit is niet langer nodig. Bij een gedeelte van de hoogbouw in Zwijndrecht en Heerjansdam zijn nu containers voor GFT geplaatst. De afvalcontainers bij de overige hoogbouw in de gemeente Zwijndrecht volgen begin 2022.

EVB op zoek naar talent

BARENDRECHT - Echt voor Barendrecht (EVB) is op zoek naar Barendrechters die EVB in de gemeenteraad willen vertegenwoordigen na de verkiezingen van 16 maart 2022. De partij heeft hiervoor een commissie aangesteld die met alle geïnteresseerden een gesprek voert.
"Politieke ervaring is niet nodig. Wel wordt van kandidaten gevraagd dat zij betrokken zijn bij het dorp en hun betrokkenheid weten om te zetten naar politieke actie. Op de website van EVB, www.echtvoorbarendrecht.nl staat een uitgebreid profiel", licht voorzitter Roeland Bol toe.
Voor meer informatie of aanmeldingen kan contact worden opgenomen via secretaris@
echtvoorbarendrecht.nl of via 0180- 20 10 20.

Fairtrade Week

BARENDRECHT - Tot en met 7 november is het de Fairtrade Week. Er wordt een thee-actie gehouden. De gemeente Barendrecht roept mensen op een foto te maken van hun 'samen-thee-moment'. Onder de inzendingen worden twee theepakketten verloot. Volg Fairtrade Gemeente op Facebook (fairtrade.gemeente) en Instagram (fairtradegemeente) en deel de foto tijdens de Fairtrade Week met #samentheemoment. Wie geen openbaar profiel heeft kan een foto sturen naar info@
fairtradegemeenten.nl.