Aan de Mandolinehof werden 16 Sguyfelaars geplaatst.
Aan de Mandolinehof werden 16 Sguyfelaars geplaatst. Foto:

Sguyfelaars voor Mandolinehof

BARENDRECHT - Op de zonnige laatste vrijdag van oktober is er in het buurtje aan de Mandolinehof plaats gemaakt voor de eerste 16 Sguyfelaers.
Het Sguyfelaartje heeft veelal de maat van een stoeptegel en een uitschuifbodem. ‘Deze bak, gemaakt van gebruikt tuinhout, wordt geplaatst in tuinen en op pleinen, ten koste van een (tuin)tegel' ,zo is te lezen op de site van borboletamariposa.nl.
Remco Koenen en Irene Zegwaard zijn in juni 2019 een van de drie genomineerden geweest als Barendrechts Beste sociale idee.
Linda Sanders van de Barendrechtse Uitdaging, was enkele maanden terug tijdens een ontmoeting met Remco op het idee gekomen om diverse maatschappelijke organisaties uit te nodigen het prachtige idee achter de Sguyfelaer een nieuwe impuls te geven. "Het idee erachter zoals benutten van gebruikt tuinhout en samenwerking zoeken met verschillende doelgroepen, is te mooi om het niet een extra aanmoediging te geven”, aldus Linda.
Samen met een groepje enthousiastelingen, waaronder Arjo Bijl van de Overburen (voorheen IJsselmonde Oost) werd afgesproken om deze activiteit op dag van de Duurzaamheid 29 oktober, te laten plaatsvinden. Alle deelnemers zijn daarop enthousiast aan de slag gegaan.
De plantjes zijn uitgezocht door Mariëtte Schäffers van Het Kwekerijtje. De bakjes zijn van gebruikt tuinhout gemaakt door Remco Koenen en Irene Zegwaard en zijn beschilderd door cliënten van de Overburen, dagbesteding Lavendelhof. Een aantal schuifjes is zo mooi beschilderd dat deze in de centrale hal van de bewoners wordt opgehangen.