Aan de slag langs de Oude Maas.
Aan de slag langs de Oude Maas. Foto:

Natuurwerkdag langs oevers Oude Maas

BARENDRECHT - De verenigingen de Carnisse Grienden, Tafelronde 154 Rhoon en Lionsclub Rhoon Oude Maas houden op zaterdag 6 november weer hun gezamenlijke, jaarlijkse natuurwerkdag voor vrijwilligers in de grienden op de noordelijke oever langs de Oude Maas.

Vereniging de Carnisse Grienden ( www.carnissegrienden.nl ) verzamelt vanaf 9.30 uur op het terrein van Kraaijeveld aan de Koedoodse haven ter hoogte van het gemaal Breeman.
Om 10 uur trekken de deelnemers onder begeleiding het terrein in en vanaf 12 uur staat de traditionele erwtensoep klaar en ontvangen deelnemende kinderen als herinnering een heus diploma.

Leden van de Lionsclub Rhoon Oude Maas en hun vooraf aangemelde vrijwilligers ( rhoon.oudemaas@lions.nl ) verzamelen vanaf 9.15 uur op de parkeerplaats, gelegen voorbij het clubgebouw van de Golfbaan Rhoon, nog even rechtdoor richting rivier en dan links afslaan naar de aldaar gelegen parkeerplaats. .

De Tafelronde 154 en hun vrijwilligers verzamelen om 9.30 uur in de Kopstoof bij de ingang van de Rhoonse jachthaven aan de Havendam 21a in Rhoon. Na een korte instructie vertrekken alle werkers, jong en oud, om 10 uur richting grienden.